Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!

Министърът изчисли, че за три дни всеки ще събере сумата
17 юни 2015 16:20,
233
Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов посъветва хората, които нямат възможност да си плащат здравните вноски, да спестяват от кафе и цигари.

"Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки", каза министърът.

Още по темата

Коментарът му идва ден след като парламентът прие окончателно предлаганите от него промени в Закона за здравното осигуряване. Основен момент в тях е решението - здравноосигурителни права да се възстановяват след плащане на вноските пет години назад, а не три, както беше досега.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините, са били коректни спрямо закона. Ако аз, и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил", коментира Москов промените днес.

Той отхвърли обвиненията на опозицията по време на вчерашните дебати, че държавата изнудва хората с плащането на вноските назад във времето.

"Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", каза още министърът.

Москов коментира и смяната на ръководството болница "Св. Анна", като според него в това не трябва да се търси нещо необичайно. "Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ", каза той.

Здравният министър съобщи, че до 22 юни ще бъде осигурена 5-валентна и 6-валетна ваксина за деца. Това ще стане чрез споразумение с Турция. По-рано бе съобщено, че съществува опасност децата да останат без ваксини до края на месеца.

"Осигурени са 100 хиляди ваксини. За следващата година има ясен сигнал към фармацевтичните фирми, че държавата няма да се подаде на натиск и няма да търпи да й се извиват ръцете по отношение на ваксините", каза министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
2
 
9
 
! Отговори
но комент преди 8 години
Социален геноцид.Резултата ще баде-милион хора извън системата.Които никога вече няма да заплащат и мизерните 16,80лв.И които като се разболеят ще отидат в Бърза помощ и пак ще ги лекуваме-съвсем без пари.По конституция Република България е социална държава , и на който талибан не му харесва това- да върви в Сомалия или на Луната.
79
3
 
12
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
Ми като нямам какво да очаквам, защо да ги плащам ?
78
11
 
2
 
! Отговори
до лекар-психиатър преди 8 години
Червените директори и доктори чрез огавряне изгониха вече повечето си нормални колеги. Така че злото е сторено. Сега и да се намерят пари никой не знае как да направи с тях каквото трябва.
77
12
 
9
 
! Отговори
лекар-психолог преди 8 години
В Западна Европа и САЩ като отидеш в болница те питат номера на здравната осигуровка , ако нямаш не те приемат . Или се лекуваш сам или търсиш социални заведения за без пари . Така трябва да стане и тука. Приказки много , но сиренето е с пари , а лечението с много пари .
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде сте бе ***. По 20 стотинки на пост, това са ви три поста днес и ето ти за здравна вноска. Гледам надолу доста хора са изкарали, стига сте се оплаквали, имате пари, ама е по-лесно на аванта...
75
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До лекар-психиатърЯ като защитник на министъра, ни светни как се получава тая сума от 16,80
74
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименДа се изясним за всички неразбрали и негодуващи Въпросът не е в нежеланието да се плащат осигуровки, а в това какво получаваш срещу това---------------За 16.80 на месец какво очакваш? При положение, че нормален преглед при специалист е средно 20лв? Големи мърди и умници се извъдихте у тоя форум бе. Спрете си интернета и ще има за здравни, тъкмо ще спрете да замърсявате темите с простотии.
73
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам какво сте се нахвърлили върху министъра, но е прав. Има сума ти ***, която или не работи, или се потрива за минимална заплата, но пък винаги са с цигара в устата и с пиене. разберете, че 90% от бедните са бедни, ЗАЩОТО СА ПРОСТИ!!! Не сме и богати, но да нямаш 18,60 на месец за осигуровки, а да пушиш си е бетер "ромска" работа...
72
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки", каза министърът._____________Глупак, първо научи колко е размера на здравната вноска и минималния осигурителен доход и после давай акъл
71
13
 
8
 
! Отговори
лекар-психиатър преди 8 години
Абе другари червени *** спрете се бе , ставате за смях . 16.80 лв. на месец е 56 стотинки на ден. Кой в България няма 56 стотинки на ден. Стига с тази проста и *** пропоганда . Москов просто сприра кранчето на червените директори и доктори . Това е истината .
70
6
 
5
 
! Отговори
optimist преди 8 години
16.80 са точно 3 кафета и 3 кутии цигари :)
69
4
 
8
 
! Отговори
До Москов преди 8 години
Дръпни си една цигарка и се успокой.
68
6
 
17
 
! Отговори
men преди 8 години
как така ще плащаме за 5 години назад прин положение че ако не сме били осигурени сме си плащали като попове, а сега някой мисли как да платим за нещо което не е използвано 5 год. А като някой е безработен дори и 5 лв от къде да ги извади, за да плати а и в закона пише че здравното осигуряване е доброволно, пълен абсурд намерете работа на хората за да не са безработни
67
7
 
8
 
! Отговори
uniseclorum преди 8 години
Абе всеки акъл дава,а пари никой,само гледат да взимат. Всеки е специалист по всичко и само философстват. Много нагли вече станаха, щото все още не могат да се съберат хора и да гръмнат парламента с едно рпг. Само протести му е майката. Хващаме тоягата и почваме,няма как иначе.
66
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
г-н Москов,а ракийката и шопската да спираме ли?
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НАПРАВО ЛЕПЕНКА НА УСТАТА И НА Г.ЗА ЩЕ СИ СЛОЖИМ... ЗА ДА ВИ ПЪЛНИМ ГУШАТА ЩОТО ПАРИТЕ НЯКЪДЕ БЕЗСЛЕДНО ИЗЧЕЗВАТ ОТ НЗОК.
64
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се изясним за всички неразбрали и негодуващи Въпросът не е в нежеланието да се плащат осигуровки, а в това какво получаваш срещу това
63
3
 
6
 
! Отговори
Бангалофоб преди 8 години
Прав е човека- те не могат едно дете да издържат,а родили по четирнайсет!
62
3
 
5
 
! Отговори
Все още в България преди 8 години
Значи аз трябва да не ям една седмица, за да си платя осигуровките, които дължа за пет месеца. А и имам съмнения, че са ми начислени умишлено. Много късно излезнаха като задължение в НАП. Ако 10 000 души са като мен и дължат по 100 лв. изобщо не са малко пари. Има за крадене за всички във властта.
61
2
 
23
 
! Отговори
Fanuk преди 8 години
Господин министър,Уважавам хората на ръководни постове но ако забравите думата "ИСКАМ" или поне ако я използвате по-рядко ще бъде по-добре за хората. Ние работим с доходите ни само ни е до здравната каса и това че тя иска по 3500 лева че да спрем и да се храним че да останат пари за нови коли,точно тая нема да стане и нема да я бъде.Предпочитам да емигрирам пред това да ми препоръчвате да се лишавам от нещо заради вноски, 30 години не съм ползвал никакви здравни услуги колко Ви дължа ?