Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!

Министърът изчисли, че за три дни всеки ще събере сумата
17 юни 2015 16:20,
233
Москов зове: Спрете кафе и цигари и ще има за вноски!
Снимка: архив Булфото

Здравният министър Петър Москов посъветва хората, които нямат възможност да си плащат здравните вноски, да спестяват от кафе и цигари.

"Точната сума за една здравна вноска на месец е 16,80 лв. По размириците гледах големи групи хора все с кафе и цигари - ако си ги спестите за три дена, ще имате за здравни осигуровки", каза министърът.

Още по темата

Коментарът му идва ден след като парламентът прие окончателно предлаганите от него промени в Закона за здравното осигуряване. Основен момент в тях е решението - здравноосигурителни права да се възстановяват след плащане на вноските пет години назад, а не три, както беше досега.

"Ако ми вменявате социална вина, приемете, че като човек искам да защитя всички хора, които независимо какво им дава системата през годините, са били коректни спрямо закона. Ако аз, и вие сме се осигурявали всеки месец, то няма причина някой друг да не го е правил", коментира Москов промените днес.

Той отхвърли обвиненията на опозицията по време на вчерашните дебати, че държавата изнудва хората с плащането на вноските назад във времето.

"Като кажеш в едно изречение, че не трябва да се търси дължимото и че системата е недофинансирана, ти си противоречиш", каза още министърът.

Москов коментира и смяната на ръководството болница "Св. Анна", като според него в това не трябва да се търси нещо необичайно. "Сменят се шефове на банки, което е обичайно, но като се смени директор на болница, изведнъж представлява държавен въпрос. Нямам една причина за тази смяна, а 7 млн. и всички бяха в КТБ", каза той.

Здравният министър съобщи, че до 22 юни ще бъде осигурена 5-валентна и 6-валетна ваксина за деца. Това ще стане чрез споразумение с Турция. По-рано бе съобщено, че съществува опасност децата да останат без ваксини до края на месеца.

"Осигурени са 100 хиляди ваксини. За следващата година има ясен сигнал към фармацевтичните фирми, че държавата няма да се подаде на натиск и няма да търпи да й се извиват ръцете по отношение на ваксините", каза министърът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
2
 
0
 
! Отговори
корумпе ли си бе преди 8 години
Москов кажи нещо за ваксините с живак мани тия кафета и защо ли ти викат доктор Менгеле!?
159
2
 
1
 
! Отговори
Mари преди 8 години
А аз като плащам всеки месец по 100 лв. осигуровки какво получавам срещу тях? Поставяне на ваксина за тетанус, която сама си купувам след два часа обикаляне по аптеките, защото в спешния кабинет няма и то срещу скромната сума от 20 лв. И всичко това след преглед на регистратурата и проверка че съм здравно осигурена.
158
3
 
3
 
! Отговори
оти преди 8 години
и храната спирам ,обаче като умра спират вноските ми
157
2
 
7
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Господин Москов, как да си платя вноските,като няма постоянна работа. Работя в една фирма 2-3 години тя фалира и хайде на улицата. Докато си намеря работа мине половин година ,че и повече. И като започнеш работа какво по напред храна,ток,вода ,един студент, един ученик (които работят през ваканциите) и пари не остават Така че и да искам няма как да покривам минали вноски.Извода който правя е че и с работа и без работа парите са минимални тоест никакви,колкото да не умрем и да живеем на ръба.
156
3
 
8
 
! Отговори
duhku4e преди 8 години
Абе,не се ли освободи някое местенце на 4-ти километър и за тоя *** Москов,че то май всичките са за ТАМ!
155
4
 
11
 
! Отговори
пушач преди 8 години
Москов, що не си .... майката?
154
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ей на това му казвам аз министър,най-сетне да се намери един които да каже истината в очите,аз също съм пушач,но си плащам осигуровките до стотинка,и никога не съм си купил контрабандни цигари,не мога обаче да разбера мрънкащите-те да не си мислят ,че на запад е по-различно?
153
7
 
25
 
! Отговори
куро преди 8 години
Тоя Москов ако спре наркотиците доста пари ще спести, докога наркомани ще казват как да живеят българите.
152
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво само мрънкате, тва българина дай му да мрънка иска 5 евра заплата и да не прави нищо. Пуши пие харчи за кръчми, но най-мрази да плаща данъци и осигуровки. Е няма как да се оправиме. Същите тия отиват на запад и спират цигарите, нямат кола и работат по 12ч, плащат всичко, спазват всичко и обясняват колко било хубаво там. Ами то ако и тука работеха така и си плащаха всичко щеше да е добре. *** ей на мрънкаме за 16лв на месец, но пушиме по 200лв. Жалка история.
151
6
 
34
 
! Отговори
йух преди 8 години
Народа достаъчно от много неща се лишава,лошото е,че като си платим здравните нищо не получаваме.Баща ми с 137 лева пенсия,наскоро му платихме 2 000 лева в болница.Той не пие,не пуши,пенсията му не стига за лекарства,камо ли за храна,той от какво да се лиши
150
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо да ги платят??? Да могат да си вдигнат заплатите в Здравната каса,да си купят нови явтомобили и да раздуят и без това безсмисенно големия щат там ли???И като отиде на лекар пак да няма направления и да плаща от джоба си
149
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а оня етнос ще плаща ли за 5 години назад?като минеш през гетото сите социално слаби са с едни златни ланци по 100 грама... ааааавъртат търговийка с нелегални цигари пред очите на властта, данъци не плащат, нема касови апарати...аааааа
148
5
 
29
 
! Отговори
А преди 8 години
Пък този, понеже народът му плаща заплатата, осигуровките и всички допълнителни екстри, се е снимал с фас в устата... Абе, я, марш от парламента и върхушката, пък ми сметни колко пари ще спести тая държавица от кърлежи като теб!
147
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Яденето за какви вноски ще го спираме?
146
5
 
29
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Аз зова,депутати спрете да крадете и пари ще има за всичко :))
145
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя пич е за лудницата,а не за парламента,ама то като се замислиш,там обитава само контингент от лудниците,то затова държавата е на такъв хал,защото се управлява от луди !
144
5
 
18
 
! Отговори
KK преди 8 години
Abe i ako vie v Parlamenta ,se namalite na polovina ,znae6 li kolko pari 6te ima
143
6
 
9
 
! Отговори
ник преди 8 години
продължение Болшинството болници и оборудване са построени по времето на социализма-знае ли от кои хора са дошли парите за тяхното построяване и ако някои от тях немогат да си плащат вноските да им плаща наем за изполване на благата от техния труд!Няма пари?-ами да спре да пуши!А колко депутати са спестили спрямо данъчните декларации-при заплати 3000-4000лв-повечето нищо-а сега изчисли колко ще спести безработен с 0 лева за години назад!Чудя се в парламента негодници ли са или ***
142
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако тези горе спрат да крадат,пари ще има за всичко и за всички,ама не спират бре :))
141
6
 
13
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Я па тоа!Започна и личния му бюджет да изчислява!ДЕБЛЙНРА!