Защо се появяват хемороидите?

Те се развиват след повишаване на венозното налягане
18 юни 2015 19:48,
2
Защо се появяват хемороидите?
Ройтерс, архив

Хемороидите са венозни съдове с разширение в областта на долната част на ректума и ануса. Те се развиват след повишаване на венозното налягане - най-често при сърдечна недостатъчност, бременност или хроничен запек.
 
Хемороидите са венозни съдове в аноректалната област, които нормално се развиват там още при формиране на плода. Вследствие на богатото им кръвоснабдяване, разположение и много чувствително към травми място, включително склонност към набъбване и пролабиране през ануса, тези съдове са честа причина за оплаквания в аналната област.
 
Симптомите при хемороиди могат да варират от леко до тежко изразени, включително сърбеж или кървене. Не бива да се забравя, разбира се, и фактът, че анусът и ректумът са обект на други много сериозни заболявания, каквото например е карциномът в споменатите зони, поради което подлагането на качествена диагностика е наложително, преди да се предприеме радикалната диагноза "хемороиди" и да се пристъпи към лечение.
 
Хемороидите се разделят на два основни вида - вътрешни и външни. Вътрешните хемороиди се разполагат във вътрешността на правото черво и не могат да се доловят по субективен начин. Обикновено те протичат без данни за болков синдром и за тяхното присъствие може да се съди при наличие на кръв в изпражненията. В някои случаи, вътрешните хемороиди могат да пролабират през ануса и да станат видими.

Кои са основните причини за развитие на хемороиди прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
19
 
! Отговори
офца преди 8 години
Тая статия е от раздел " добрите новини" , че само с тея войни , убийства , терор и кражби живее ли се...слънчев лъч за офцете... Благодарим Ви Днес.бг
1
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми питайте Елтън ДЖон или Евгени Минчев, ние откъде да знаем.