Как да се справим с миризмата при изпотяване?

Няколко полезни съвети
Обновена: 6 юли 2015 17:03 | 6 юли 2015 14:56,
1
Как да се справим с миризмата при изпотяване?
Източник: Reuters, архив

Изпотяването е проблем, който стои на дневен ред през цялата година, но през лятото сякаш наболява в малко по-голяма степен. Освен че може да предизвика неудобство, поради влагата, изпотяването има и неприятна миризма. Как можем да я неутрализираме, съветват специалисти.

Неприятната миризма при изпотяване обикновено се дължи на бактериален растеж. В този случай от полза може да бъде употребата на антибактериален козметичен продукт. Нанасянето му под мишниците по време на къпане може да направи чудеса. 

Друг начин за намаляване на неприятната миризма на потта е нанасянето на екстра върджин кокосово масло върху кожата. Лауриновата киселина, която се съдържа в него, унищожава бактериите като по този начин се повлиява миризмата. 

Ако тя идва от ходилата, е препоръчително да се носят чорапи, когато обувките са затворени. За предпочитане са памучните материи, които попиват влагата и се изсушават бързо. Чорапите трябва да се сменяват поне веднъж дневно, за да бъдат краката на сухо.

Неприятната миризма от кожата може да се дължи и на хранителния режим. Необходимо е да се избягва консумацията на преработени храни или поне доколкото това е възможно, но не само тези храни водят до този неприятен ефект. Консумацията на такива, които имат високо съдържание на сяра, като чесън и яйца, също може да е причина за неприятния мирис. 

Истина е, че изпотяването е естествен механизъм за регулиране на температурата на организма, но има моменти, в които може да индикира за медицински проблем – хиперхидроза. Сред типичните симптоми на състоянието е изпотяването без видима причина или когато количеството отделена пот е повече от обичайното – до степен, в която дрехите са напълно мокри.

Още полезна и интересна информация може да прочетете в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Мартин преди 8 години
"екстра върджин кокосово масло върху кожата"Научете се да ползвате кавички веднъж завинаги. Също така транскрибирането на такива термини не винаги е най-добрата идея. Можехте спокойно да го оставите на английски.