Лято и мазна кожа – проблемна комбинация, с която можем да се справим

За какво трябва да се внимава?
8 юли 2015 16:14,
0
Лято и мазна кожа – проблемна комбинация, с която можем да се справим
Източник: Reuters, архив

Мазната кожа се изявява най-вече на определени места. Сред тях са областта, близо до носа, брадичката, както и челото. Кожата естествено образува мазнина, която понякога трудно може да се контролира. В резултат се стига до запушването на порите и образуването на пъпки и черни точки. Задачата за справяне с мазната кожа се затруднява значително през лятото, когато температурите са високи и към мазнината се добави и потта. 

За радост, има някои стъпки, с помощта на които състоянието на мазната кожа може да се облекчи, а видът ѝ значително да се подобри…

Важно е да се знае, че кожата не бива да се трие прекалено. Мастните жлези отделят себум, който помага кожата да се дехидратира. Мазнината служи също така и за да компенсира леките раздразнения. Когато мазната кожа се трие прекалено много и заедно с това се използват козметични почистващи продукти, които съдържат алкохол, всъщност се стимулират мастните жлези.

Препоръчителна е употребата на по-щадящи кожата продукти, които да не я дразнят или изсушават прекомерно.

Мазните участъци често водят до желанието кожата да се мие отново и отново. Измиването на лицето два пъти дневно е достатъчно, за да се отстранят натрупаните мазнина и мръсотия. Ако кожата се мие по-често, отново се стига до свръхпродукция на мазнина. През летните месеци е препоръчителна употребата на почистващ продукт, който съдържа салицилова киселина.

По този начин мъртвите кожни клетки, които могат да запушат порите, се отстраняват нежно. Ако се установи изсушаване на кожата, вследствие на употребата на почистващото средство, употребата му трябва да се ограничи до веднъж седмично. 

Друго важно условие е ръцете да се държат надалеч от мазната кожа. Всеки път, когато я докоснем, може да се пренесе мръсотия на места, които са предразположени към омазняване.

Повече полезна информация може да научите в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: потмазна кожапори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари