Ситуацията с антракса – овладяна!

В това увери зам.-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков
20 юли 2015 09:44,
5
Ситуацията с антракса – овладяна!
Снимка: Булфото, ахрив

Към момента нещата в Млада гвардия са овладени, обяви пред Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков, след като един човек почина от антракс във варненското село заради консумация на месо от заразена крава. 

Шарков посочи, че всички лица, които са били в контакт със заразеното с месо, са установени  и са получили необходимите медикаменти.

Още по темата

Зам.-министърът увери, че инфекцията не се предава по въздушно капков път, а самият човек не е заразен за хората около него.

"Ако навреме потърси медицинска помощ, той може да бъде излекуван", подчерта д-р Шарков.

Днес започва ваксинацията на животните в Млада гвардия. Междувременно стана ясно, че второ заразено животно е умряло във Варненско. За новия смъртен случай става ясно ден след като бе съобщено, че 53-годишен мъж е починал от заразата. Тя му е била предадена от болна крава.

Проф. Тодор Кантарджиев от Центъра по заразни паразитни болести обясни от своя страна, че ако месото е добре термично обработено, не представлява опасност за здравето на хората.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
123 - комуне стани : преди 8 години
Млада гвардия ... ? Тия трябва да са *** щом селото им още носи комунско име :)
1
1
 
2
 
! Отговори
Ранът преди 8 години
Изчезващото население може да похапва и месо с антракс. Ще му кажем, че е безопасно, ако е добре обработено. Не е сигурно, но може и да допринесе допълнително, а?Я да си представим някой държавен професор, в Германия например, да почне да им обяснява, че е безопасно? До обяд вече няма да е професор...