Да отслабнем с шоколад! Мисията е възможна

Когато си мислим за диета – шоколадът не е сред позволените продукти
7 авг 2015 11:07, Румяна Тасева
12
Да отслабнем с шоколад! Мисията е възможна
Ройтерс, архив

Когато си мислим за диета обикновено не си представяме фигурирането шоколад сред позволените продукти, но от едно малко проучване категорично става ясно, че можем да отслабнем консумирайки това сладко изкушение...

В International Archives of Medicine пише, че с пълния с антиоксиданти шоколад може да се вталим и дори да постигнем този процес по-бързо. А ние от опит знаем, че да хапваш шоколад е повече от приятно, което означава, че можем да отслабваме с настроение и усмивка на лице.

Черният шоколад не само не допринася за покачване на холестерола, виновен за широката ни талия и плаките в артериите, а даже напротив. Черният шоколад по принцип е с по-ниско съдържание на животински мазнини, което го прави и по-полезен от млечния. Флавоноидите, които получаваме заради високото му съдържание на какао обаче допринасят за нещо повече – според експертите те дори намалят на лошия холестерол и кръвно налягане.

Полезният ефект от хапването на шоколад не идва само от удоволствието, което изпитваме при усещане на вкуса му в устата си. Същите флавоноиди повишават нивата на серотонина и ендорфините, което играе ролята на живителен освежаващ душ за мозъчните клетки. Но и това е известно.

Как да отслабнем с шоколад ще разберете от здравно-медицинския сайт Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
да преди 8 години
Дебелее се от безразборното смесване на видовете храни , това е ! Факт !
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз познавм доста добре оформени жени,които постоянно си хапват шоколад.Могат да живеят на шоколад и за целия деннда пият вода,кафе и шоколад.В никакъв случай не мога да кажа,че са дебели. Абсурд!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дали още някой вярва в тези статии.
6
2
 
2
 
! Отговори
190km/h преди 8 години
Аз предлагам да ядем само шопска салата без сирене :) със зехтинче и лучец
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От шоколада се дебелее, няма какво да се лъжем. Наистина, черният шоколад е полезен в някои отношения, но захарта и растителните мазнини в него не са. В нета има достатъчно статии за това как виното и марихуаната били блестящи източници на антиоксиданти. Четат се, защото казват това, което хората искат да чуят.
4
0
 
9
 
! Отговори
Пако преди 8 години
*** то голяма диета, *** - скоростно обезводняване. Те затова спортистите се тъпчат с лекарства, после десетки години им трябва да си възстановят метаболизма.
3
3
 
3
 
! Отговори
До Пако преди 8 години
Не е вярно. Има експресна спортна диета с шоколад, прилага се, когато спортистът (най-често боксьори и борци) трябва да слязат в друга категория. Прилага се не повече от 3 дни, консумира се натурален шоколад, но без да се пие вода - при много силна жажда е позволено до 100 мл. (половин пластмасова чашка).
2
9
 
6
 
! Отговори
Пако преди 8 години
Невъзможно е да се отслабне с ядене на шоколад. Точно обратното - шоколадът допринася особено силно за качване на теглото. Това го е писала някоя самотна дебелана, която няма друга радост освен да се тъпче с шоколад, барем стане малко по-щастлива.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може би натуралният шоколад да е полезен, но не и този произведен от големите производители, продаван във магазините и супермаркетите, бъкан с е-та.