Медицина за пътешественици – здрави и по време на път

Носенето на вода и лекарства е задължително
Обновена: 17 авг 2015 15:38 | 17 авг 2015 15:00,
0
Медицина за пътешественици – здрави и по време на път
Снимка: Reuters, архив

Много често по време на лятната отпуска човек просто „му отпуска края“ във всяко едно едно отношение – от залежаването до нездравословното хранене. В търсене на релакс и спокойствие обаче може много сериозно да навредим на здравето си, защото тялото се нуждае от грижи, дори и докато пътуваме.

Най-хубавото е, че то е доста скромно – изисква само спазването на някои дребни, но „златни“ ежедневни навици. Ето най-важните от тях.

Добрата хидратация

 
е от изключително значение всяка една минута от живота ни. Повечето хора не пият достатъчно вода целогодишно, но обезводняването се усеща най-вече през ваканцията – когато прекарваме твърде много време навън в горещините, пием повече кафе или алкохол.
 
Освен че ни е необходима за повече енергия и здраве, повече вода задължително се пие и по време на пътуване. Ниската влажност в самолета или автобуса прави дихателните пътища по-уязвими на вируси и бактерии, а все пак целта не е да боледуваме точно, когато пътешестваме.
 
Почистване
 
Мокрите кърпички са задължително пособие за всяка женска чанта. Така например, преди да седнем в автобуса, влака или самолета, трябва да дезинфекцираме седалките и лакътниците.
 
Като всяко обществено място, там има голяма опасност от замърсяване и появата на различни видове инфекции. Пък и едва ли някой се сеща да почиства тези места достатъчно често.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари