В Курило: Вече няма Господ и Наполеон, обажда им се Слави

Настигнали сме американците по лудост
23 авг 2015 08:10, Александър Попов
33
В Курило: Вече няма Господ и Наполеон, обажда им се Слави
Снимка: Reuters, архив

Съвременният живот оказва влияние влияние върху психопатологията, но трябва да се отбележи, че тя доста се е променила през годините.

"Преди повече от 20 години болните шизофреници често твърдяха, че някой им е направил магия, по-късно, че им е било въздействано космически. А сега налудностите се свързват с реалния живот и вярванията на болните произлизат оттам", казват психиатри, цитирани от "Труд".

Напоследък много психично болни, настанени за лечение, твърдят, че някой им се обажда от шоуто на Слави. Според специалистите причината е, че това е едно от най-дълго излъчваните предавания.

"Други казват, че интензивно общуват с някоя от известните политически личности. Все по-малко се мислят за Господ“, даде пример д-р Гълъбова, директор на столичната държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в Курило.

Често се срещали и болни, които убеждават лекарите, че им се въздейства с модерни технологии като чипове, поставени в мозъка или в зъба, през таблета или мобилния телефон.

Преди време психиатрите в Курило приели душевноболен дипломат, който твърдял, че го шпионират.

Тежките психични разстройства на болните българи се лекуват с по-високи дози лекарства в сравнение с останалите пациенти в ЕС. Но пък изписваните количества у нас са колкото на душевноболните американци, съобщи още д-р Цветеслава Гълъбова, директор на столичната държавна психиатрична болница „Св. Иван Рилски“ в Курило.

"В никакъв случай не става дума за избор на терапията според националността, а че нашите предболестни характеристики са такива, че налагат да се дават малко по-високи дози от посочения клас лекарства", обясни психиатърката. Ако на пациентите се дадат по-ниски дози, състоянието им не само няма да се подобри, а и влошаването им ще продължи.

"Излиза, че в това отношение и по експресия на душевните заболявания вече сме достигнали американците. А даже сме ги и задминали по други показатели, тъй като у нас, а и в останалите държави от ЕС, разрешение за употреба са получили такива модерни психомедикаменти, които все още не са пуснати на аптечния пазар от Американската агенция по храните и лекарствата“, каза още д-р Гълъбова.

Лечението в психиатрията е симптоматично. Т.е. ако пациент има налудности, халюцинации и психомоторна възбуда, независимо каква е психичната му болест, терапията му е една и съща с болни с други диагнози, но със същите симптоми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: психично болниКурило
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, писачи, за каква "Американска агенция по храните и лекарствата" говори г-жа Гълъбова? Хайде, бъдете професионалисти. Такава агенция няма! Има такава агенция на САЩ, а не на континента Америка. Няма държава Америка, има държава САЩ! Що за неграмотност! А ако някой иска да узурпира името на цял континент, да се отъждествява с него, помислете защо го прави.
22
6
 
8
 
! Отговори
75 преди 8 години
Каква тотална деградация на нацията. Да замениш Наполеон и Бог с един човечец с смущения в интелектуалното развитие,който във всяка нормална държава,най-доброто на което можеше да се надава е да продава фъстъци по гарите.Слави Трифонов да ти е идеалът.И не само на лудите.Нацията е безвъзвратно обречена.
21
2
 
4
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 8 години
ADAME...SBADNA SE MECHTATA TI...STIGNAHME AMERIKANCITE......
20
1
 
6
 
! Отговори
фй преди 8 години
употребата на антидепресанти води до необратими промени на личността, не се доверяваите на психиатрите
19
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега масово ги преследва някакъв Сорос...
18
1
 
23
 
! Отговори
Pff преди 8 години
Браво, лекуваме симптоми вместо самото заболяване.... Нали фармако мафията трябва да си пробутва и тества новите лекарства.....***
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При условията на тотално облъчване е много ясно, че лудите ще са все повече.
16
0
 
6
 
! Отговори
кукуриго от курило преди 8 години
и мене ме командват отгоре
15
0
 
8
 
! Отговори
чичо Гошо преди 8 години
Искам да ви разкажа един виц.Преди години бай Тошо решил да види как вървят нещата в държавата.За целта посетил каменоломна,месокомбинат и лудница.След като се прибрал в София наредил да извикат директорите им.Като се събрали им казал-всичко е много добре но няма агитация.След месец ще мина отново на проверка.Когато проверил.Вкаменоломната плакат-За нашто бкп-най-голямото паве;месокомбината-За нашия вожд-най големия нож;Влудницата-Ние сме деца на българо-съветската "американска`дружба.
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
".....Защо не идат в хирургията и се позабляват как някой няма крак, а друг ръка."ами те правят само товаскоро писаха за труп без глава че е обезглавен
13
1
 
6
 
! Отговори
Жалки медии преди 8 години
Защото Божият гняв се открива от небето против всяко нечестие и неправда на човеците, които препятствуват на истината чрез неправда.1:19 Понеже, това, което е възможно да се знае за Бога, на тях е известно, защото Бог им го изяви.Понеже от създанието на света това, което е невидимо у Него, сиреч вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така щото, човеците остават без извинение.Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но извратиха се чрез своите мъдрувания, и несмисленото им сърце се помрачи.Като се представяха за мъдри, те
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Специялистите в курило прилагат и един друг метод. С метални тръби. Наскоро така излекуваха завинаги един доктор имал нещастието да им попадне в ръцете.
11
0
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Вече вместо фразата "ти да не си изперкал " ще се ползва израза "на теб да не ти е звънял Слави "
10
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
за въздействието от модерните технологии да се готвят за нови, огромни постъпленияНо това всъщност са желаните жители на бъдещия свят, въпрос на време е
9
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ние отдавна сме ги минали американците може би 1993-1996 някъде.Тия дето стигат до Курило са вече последен стадий.Доста хора по улиците са луди.Някои търсят нарочно конфликт.Дали са луди или се правят на луди няма значение.Те са най-неприятните и опасни.След усилено правене на луди отдавна не могат да осъзнаят разликата между реалният и техният измислен свят.Просто искат да бият или да бъдат бити.После съдилища болници затвори-кефи ги.Като седнат на ракия със себеподобните да имат тема.
8
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от РаяПростак. Дано и на теб скоро ти се обади. Пожелавам ти го.
7
19
 
12
 
! Отговори
от Рая преди 8 години
Нострадамус:Има Господ, и скоро се обади на Плевнелиев, но той не Го разбра!
6
1
 
11
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Откачалките са сега на Морето!И не е виновен ментето алкохол или белия прах!
5
4
 
9
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Голям качамак е в главата ти!
4
3
 
14
 
! Отговори
ДеБил Клинтън преди 8 години
От Хилъри по-луда няма. Тя се мисли за господар на света.