Кои храни подобряват концентрацията?

Специалистите не препоръчват закуска веднага след ставане
31 авг 2015 19:24, Румяна Тасева
0
Кои храни подобряват концентрацията?
Снимка: Reuters, архив

Има моменти, когато се чувстваме изчерпани, независимо колко харесваме работата си, обичаме семейството си. Позната ни е картината на трудното събуждане, разхвърляния дом, липсата на тонус дори за удоволствие и желание да спим цяла вечност, особено пред дългоочаквания годишен отпуск...

Има моменти обаче когато не можем да си позволим отпускане. Тогава не ни остава нищо друго, освен да подсилим и да подпомогнем организма и настроението си по биологичен път.

Първо правило, за да се чувстваме в тонус, е да поддържаме енергията на тялото постоянна. Това означава, че трябва да приемаме по определено количество калории на сравнително равни интервали. Така предотвратяваме забавянето на метаболитните процеси, които организмът предприема, за да съхрани енергия, когато тя му е в дефицит, както и спад на кръвната захар, което носи ред неблагоприятни последици както в краткосрочен, така и в дългосрочен план.
 
Специалистите днес не препоръчват задължително закуската веднага след ставане. Много по-ползотворно за съвременния начин на живот е да я планирате след 2 – 2 ½ часа след събуждане. Желателно е закуската все пак да предостави количество полезни бавни въглехидрати и достатъчно протеини, така че вареното яйце и порцията кисело мляко с 2-3 супени лъжици овесени ядки, орехи и плодове, си остава една от най-полезните форми за сутрешното меню.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари