Топ грешки при контрацепция

Защо не се предпазваме по правилния начин?
6 сеп 2015 22:13,
4
Топ грешки при контрацепция
Снимка: Reuters, архив

 Дори да смятаме обществото си за вече развито, то продължава да страни от важни социални въпроси, свързани със секса и предпазването от венерически болести и нежелана бременност. България е чудесен пример за това – липсват достатъчно информационии кампании по проблема, родителите така и не се осмеляват да говорят с децата си...

Сексуалното образование е необходимо не само за запознаване с възможностите на съвременната контрацепция, но и с предпазването от половопреносими заболявания. Инфекциите се пренасят и от един единствен полов контакт и не подбират по възраст и социален статус.

Здравната култура е ключов елемент в усилията за преодоляване на огромното социално и обществено бреме на половопреносимите заболявания и тийнейджърскaтa бременност. Случва се обаче да допускаме някои сериозни грешки.

Прием на антибиотици

Някои антибиотици могат да се окажат сериозна пречка за качественото предпазване от нежелана бременност. Такива медикаменти отслабват действието на хормоналните средства за предпазване – таблетки, пластири и вагинални пръстени.

Същото важи за антиконвулсантите, противогъбичните орални медикаменти, билковите и хранителни добавки с жълт кантарион. За да се предпазите от нежелана бременност, когато изпълнявате някаква терапия, е добре да се консултирате с лекар или фармацевт за взаимодействието на лекарствата.

Прекъсване на половия акт

Прекъсването на половия акт непосредствено преди еякулацията е както некомфортен, така и рискован начин за предпазване от бременност. Основната причина е, че в момента на възбуда мъжът невинаги успява да предвиди началото на отделянето на сперма. Освен това е възможно да се отдели секрет от канала преди усещането за оргазъм.

И друго - в уретрата на пениса понякога остава малка част от спермата, която може да попадне във влагалището при последващ полов акт.

Какви други грешки допускаме при контрацепция ще разберете от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Марияна преди 8 години
КЪм 1Може да не се забременява така , не те предпазва от болети . Трябва да се ползват презервативи
1
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ejj niamat ko drugu da pishat beeee tz tz tz ni vai sram