Сиренето подобрява защитните сили на организма

То е здравословна храна, но при условие, че е качествено
7 сеп 2015 10:40, Румяна Тасева
3
Сиренето подобрява защитните сили на организма
Снимка: Reuters, архив

Сиренето е уникална храна. Колкото и противниците на млякото и млечните продукти като хранителни продукти да твърдят, че белтъците им не са предназначени за човешкия организъм, толкова и могат да бъдат оборени.

Млечни продукти, и конкретно сирене, човекът вероятно консумира от онези хилядолетия, когато е започнал да отглежда добитък. Предполага се, че сирене – което означава „сурово“ - консумира отпреди 8000 години, време достатъчно, в тялото ни да настъпят генетични промени за усвояване на тази храна.
 
Бялото саламурено сирене е традиционна храна за българина. От детството на прародителите ни е препоръчвано за здрави зъби и кости и то действително ги укрепва. Нещо повече, сиренето се препоръчва и като задължителна храна в менюто при остеопороза и рахит, при които има дефицит на калций. Логично, то осигурява и достатъчно от необходимите за крепкостта на зъбите елементи калций, фосфор, витамин D, полезни аминокиселини и е един от най-полезните при бременност хранителни продукти за развиващия се плод.
 
Сиренето е здравословна храна, но при условие, че е качествено. Качественото сирене е добре узрялото, за получаването му са използвани качествени суровини, млякото е пастьоризирано, за да се избегне пренасянето на инфекциозни причинители като листерия, салмонела, бруцела, бактерии на Кох (Mycobacteriuм tuberculosis). Произведено е по утвърдените технологични стандарти, без допълнителните примеси като мазнини, оцветители и овкусители.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Сиренето е с пари!