Домашният прах - приют за 5000 вида бактерии

Географията е най-добрият индикатор за плесента в дома
9 сеп 2015 18:49,
2
Домашният прах - приют за 5000 вида бактерии
Снимка: Reuters, архив

В домашния прах се съдържат хиляди различни видове бактерии и плесен, се установява от данните на ново проучване.

За неговите цели се анализира прах, събран от близо 1 200 домове в САЩ. Оказва се, че в праха във всеки от тях могат да се намерят повече от 5 000 видове различни бактерии и около 2 000 видове плесен.
 
Изследователите от Университета в Колорадо, САЩ, обясняват, че всеки ден сме заобиколени от разнообразни организми, повечето от които дори не можем да видим.
 
Според съавтора на проучването Ноа Файър, който е доцент в Катедрата по екология и еволюционна биология в Университета в Колорадо, хората живеем в „микробна зоологическа градина“, а целта на проучването е да каталогизира това разнообразие.
 
Той допълва, че географията е най-добрият индикатор за плесента в дома, а причината е, че по-голямата част от нея попада с вятъра, който я внася отвън от почвата и листата. Така например плесента в домовете от западните части е различна от тази, която може да се намери в южните.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко съдържателна е страницата за "Здраве". Какви новини! Каква ценна информация!Народът мре като мухи, НЗОК все няма пари, лекарите - 90% - рекетьори, безотговорни, забравили Хипократова клетва, и че народът е платил обучението им, министър прави "реформи"без да ги обсъжда с хората, реакционни и човеконенавистни по същество, а той ги представя като панацея, зъб не обелва за премахване на китайската стена джипи и за въвеждане на индивидуален план за лечение на болния, а тук ...любовна връзка!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една статия на два различни сайта - гениално генериране на посещения като за пред рекламодателите. Как целия свят не се е сетил подобно нещо