Високите токчета увреждат гръбначния стълб

Носенето им скъсява и прасеца
18 сеп 2015 08:23,
1
Високите токчета увреждат гръбначния стълб
Снимка: Reuters, архив

Високите токове са предпочитани от много жени, основно поради елегантността и грацията, които придават на външния вид. Заради това жените често търпят различни неудобства, стига се дори и до проблеми, които понякога отказват дамите от предимствата за външния вид, които обувките с висок ток носят. Какво се случва след това?

 
В данните на проучване от 2012 г., поместено на страниците на The Journal of Applied Physiology, се установява, че жените, които редовно носят обувки с висок ток, не само правят по-малко крачки, но имат и по-къси прасци.
 
Причината е, че те са свикнали да вървят с постоянно повдигнати пети, като по този начин глезенът рядко се разтяга до неговата пълна, естествена дължина. Комбинацията от естествено разтягане на глезена и ходене на ниски поддържащи крака платформи помага за възвръщането на нормалното състояние на прасците.
 
Сред благоприятните ефекти на високите токове е, че правят задните части да изглеждат по-привлекателни. При носене на обувки с висок ток тазът се наклонява назад, при което изпъква формата на ханша и се оформя по-секси визия откъм гръб.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
Да ама не.. преди 8 години
Тя ще си е продала 'ъза и ще си е намерил мъж за следващите 30 години (например брак) ... таковала съм ти проблема с гръбнака :) за 3 месеца к'о ша ми стани ? :)