Проблемната кожа на лицето подсказва по-дълбок проблем

Причина за суха и лющеща се кожа може да е сърдечно заболяване
30 сеп 2015 09:55,
0
Проблемната кожа на лицето подсказва по-дълбок проблем
Снимка: Reuters, архив

При по-внимателно вглеждане в лицето, могат да се установят някои нередности по отношение на здравето. Симптомите могат да се крият в бръчките, сухата кожа или излишното окосмяване при жените. Кога следва да се вгледаме по-внимателно и да потърсим съвет на специалист?

Прекомерно суха и лющеща се кожа
 
Промените в климата и в околната среда могат да доведат до сухота и лющене, което е признак за незабавна нужда от хидратация. Ако изсушаването се разпростира по цялото тяло, въпреки овлажняването на кожата, консумацията на достатъчно вода и здравословни храни, това може да бъде признак за хипотиреоидизъм или диабет.
 
Друга причина за суха и лющеща се кожа е сърдечно заболяване или стеснение на артериите. Особен показател за това са случаите, когато кожата на краката и ръцете се изсушава прекомерно.
 
При стеснени артерии притокът на кръв към крайниците се ограничава или се блокира. Липсата на кислород води до безжизнен вид на кожата, сухота и лющене. Това състояние може да бъде признак още за алергия или кожно заболяване като псориазис.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари