Как вредим на очите всеки ден?

Определени козметични продукти трябва да се избягват
15 окт 2015 15:55,
1
Как вредим на очите всеки ден?
Снимка: Reuters, архив

Възможно е извършването на някои ежедневни дейности да доведе до увреждане на зрението, без дори да подозираме.

Така например козметичните продукти, които съдържат живак, олово и парабени, следва да се избягват, тъй като продължителната им употреба може да повиши риска от инфекция. Установява се също така, че те могат да доведат и до слепота.
 
Освен да се използва натурална козметика, е препоръчително продуктите с изтекъл срок на годност да се изхвърлят, а преди лягане, гримът винаги трябва да е почиства.
 
Стоенето пред компютъра в продължение на дълги часове повишава риска от синдрома на компютърното зрение, обясняват специалистите. Тъй като състоянието засяга способността на очите да се овлажняват, се появява сухота, сърбеж и чувство на парене в очите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Най-много вредим със стоенето пред компютъра, особено ако дисплея е от масовите ефтинджоси с ШИМ управление на подсветката. Казано кратко за да се управлява яркостта подсветката се изключва и включва постоянно, като това е по-видимо при ниските нива на осветеност. *** тест на какъв дисплей сте е да размахате нагоре-надолу примерно молив пред него, ако виждате като на стробоскоп няколко негови образа значи сте с кофти дисплей.