Как вреди топлият душ?

В идеалния случай водата трябва да бъде хладка
20 окт 2015 21:47,
25
Как вреди топлият душ?
Снимка: Reuters, архив

След края на тежкия, изпълнен със стрес работен ден, горещият душ е сред любимите начини на мнозина за освобождаване на напрежението. Но кога горещината е прекалена?

Според дерматолозите в идеалния случай водата трябва да бъде хладка. Щом се появи усещането за топлина, има и риск от увреждане на здравето на кожата. Няма абсолютно правило по отношение на градуса на водата, но повечето специалисти съветват тя да бъде под 40. Ако се появи усещането за дискомфорт и кожата започне да се зачервява, най-вероятно водата е прекалено гореща.
 
Прекалено топлата вода може да лиши кожата от естествените ѝ мазнини, което да доведе до изсушаване ѝ. Трябва да се има предвид още, че продължителният престой под душа също може да доведе до изсушаване, дори и водата да не е много топла.
 
По същия начин топлата вода може да „отмие“ естествените мазнини и от косата, което води до нейното изсушаване и по-бързо избледняване на цвета.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
а преди 8 години
Ццц
10
1
 
11
 
! Отговори
Марков преди 8 години
Колко пъти на седмица си вземате душ? Че у трамвайо леко понамирисва на кушум и вкиснато...!
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие ще ми кажете какъв душ да си взимам когато навън е -10! Изсъхвала ми кожата... бе вие за лосиони за тяло да сте чували?
8
0
 
11
 
! Отговори
До От 7 преди 8 години
хаха.. с тази философия ще продължиш да чакаш среща с "някоя жена" :)
7
13
 
3
 
! Отговори
От 7 преди 8 години
Е къв е проблема през зимата, на минусови температури да се къпеш един/два пъти седмично. Нито се потиш, нито се вмирисваш чак толкова. А виж преди среща с някоя жена душ задължително :)
6
37
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не говорете на бугарете за баня.Те и без това се къпят веднъж седмично.Дори и песен си имат за кметицата която разтрива ци..цата в ............селската баня.Народ който си честити къпането ................ е ***.
5
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само хладки душове за журналиста!:-D Като му затракат зъбките, ще смени плочата :-D
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 7 Не! Българин.
3
2
 
13
 
! Отговори
Хъммм до 5 преди 8 години
тоя Минко не е оня , истинския Минко до сто годишен ще кърти плочки в заледена баня , и ковчега му няма да могат да го затворят защото дори тогава няма да му е омекнал пищова .... не като на простосмъртните дето от 30-годишни блъскаме виагра ,че да не пълним пантофите като идем у Ве Це-то
2
2
 
13
 
! Отговори
Относно №3 преди 8 години
Този Минко да не би да е онзи Минко? :)
1
2
 
21
 
! Отговори
Минко 63г заврян зет преди 8 години
Не знам дали вреди топлият душ,но едно време с топъл душ и здрава дясна ръка, къртих плочки в банята. А сега, мъка, мъка ви казвам.