Хомеопатия – какви видове бива?

Болестта е път към здравето
21 окт 2015 14:20, Румяна Тасева
6
Хомеопатия – какви видове бива?
Снимка: Reuters, архив

Болестта е път към здравето. Може би това звучи провокативно, но ако се замислите за здравето в по-широк мащаб ще разберете, че е точно така.

Здравето е състояние на хармония и благополучие на всички нива на човешко съществуване – физическо, психично, социално, материално и духовно. Болестта е сигнал, че сме се отклонили от хармонията, а мисията на лекаря е да ни помогнем да установим източника на проблема или проблемите и да ни помогне да възстановим здравето си.
 
И така – лекарят помага, а пациентът сам прави промяната. Лекарят съветва и предписва лечение, но най-добре е, когато хората потърсят помощ навреме, с цел профилактика. Интегративна медицина, дял от която е и хомеопатията, разполага с впечатляващ арсенал от методи и средства за лечение и профилактика.
 
В България хомеопатията има над 130 годишна история като цяло, но нейното възраждане започна през 1993 г. От тогава до днес ние, първите хомеопати и нашите ученици, наблюдаваме второ и трето поколение пациенти и имаме щастието да виждаме истинското и дълбоко действие на метода, който практикуваме.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Гост преди 8 години
Хомеопатията е някакво шарлатанството.Преди години в Англия имаше обявена награда от 1 млн лири, ако хомеопати докажат, че са в състояние да лекуват нещо -пълен провал. Само като чуеш, че теорията им се основава на квантовата механика ... която също е научно щарлатанство -друга информация не ти трябва.Имаме 'p-p' от каквото и да било с концентрация 10^-32-т.е. нямаме никакъв р-р защото с вероятност 30 деветки в р-ра няма нищо.Имало памет на водата-която никой никога не е виждал нито доказвал
5
1
 
0
 
! Отговори
Одобрявам хомеопатия преди 8 години
До предишните коментатори - не създавайте предварителни мнения у хората!Ползвала съм хомеопатия след неуспешно въздействие на силни класически лекарства при бронхопневмония с астматични признаци. Много ми помогна! Благодаря и на лекарката-хомеопат, която много внимателно и със сърце ме лекуваше. Успех!
4
2
 
1
 
! Отговори
Медик преди 8 години
Узаконено шарлатанство, от което някои печелят много пари!
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Хомеопатия какви видове бива?" - Само един - ИЗМАМА!
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хомеопатията е една от най-мащабните легални измами. Хомеопатията е нищо повече от плацебо!Молекула вещество разредено 100 милиарда пъти било лекарство? КуКу?
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарите в спешните отделения са се нагледали на резултата от прилагането на т.н хомеопатия. Наивността на хората кара тази псевдо индустрия да процъвтява. Моето дете го лекувам с традиционна и народна медицина, яде месо и много плодове. Пие билкови чайове всеки ден. Но до го водя при съмнителни лечители, да му давам разредени водички - НИКОГА.