Гневът съкращава живота!

Дълбокото дишане е много важно
23 окт 2015 08:17,
8
Гневът съкращава живота!
Снимка: Reuters, архив

Следващият път, когато някой нахален или невнимателен шофьор „подпали“ кръвта ви, се опитайте да се успокоите, например с дълбокото поемане на въздух. Според данните на ново проучване подобни епизоди на ярост категорично скъсяват живота.

Изследователите установяват, че мъжете, които признават, че се ядосват често, са по-склонни да стигнат до летален изход в срок до 35 години. Тези, които се гневят по-рядко, живеят по-продължително, се посочва още в данните.
 
Специалистите от Щатския университет в Айова, САЩ, поясняват, че при най-яростните участници рискът от ранно достигане до летален изход се повишава с 1,57 повече, в сравнение с най-спокойните личности.
 
Връзката не се влияе от други фактори като доходи, семейно положение и тютюнопушене дори.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
5
 
! Отговори
До 5 преди 8 години
Ако баба ти все още е на този свят, мога да кажа само едно - дави е жива и здрава още дълги години и дано акълът й да се проясни, та да не ви създава проблеми с обслужването, което й дължите.Точно такива българки са раждали някога по няколко деца и са успявали да ги възпитат като почтени, трудолюбиви хора и патриоти. Дори онези жени, които са имали висше образование, са слагали на първо място семейството и в повечето случаи са се отказвали от кариера в името на децата - както японките днес.
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е то в шопландия как да дишаш дълбоко... с тоя трафик, ех ако можеше въобще да не дишаме ама...
3
1
 
0
 
! Отговори
gost преди 8 години
да добро утро и на едно мило семеиство работещо в два оператора в един малак град спорен ден мили хора в теленор и виваком
2
0
 
22
 
! Отговори
художника преди 8 години
Пълни глупости пишат ХаМериканците. Познавам много хора, хрисими, не повишават тон и таят в себе си обидите и всичко негативно.Половината от тях си отидоха млади.Познавам и скандалджии, някои от тях си отидоха на по 90-94г. , а другите продължават да скъсяват живота на близки и познати. Не щат да мрът бе, те това е!!!
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъкмо обратното. Съкращават го стреса и самосъжалението, горчивото чувство на примирение и унижение. Гневът мобилизира.