Природни средства за лечение на хрема и кашлица

Кашлицата може да се облекчи и с инхалации с вода
29 окт 2015 18:28, Румяна Тасева
2
Природни средства за лечение на хрема и кашлица
Снимка: Reuters, архив

Кашлица

Приемът на много течности (вода, прясно изцедени сокове, топъл билков чай, домашен бульон или супа) е много важен при всяко заболяване. При кашлица например добрата хидратация на тялото осигурява втечняването на секретите, за да се улесни отделянето им (те затрудняват дишането и са благоприятна среда за развитие на вируси и бактерии).
 
Какво помага? Чаша топла вода с изцеден лимонов сок и разтворена супена лъжица мед или просто изяждането на малко мед облекчават по-ефективно от широко рекламираните сиропи. Още един начин за овладяване на кашлицата – настържете малка глава лук, сложете я в купичка и покрийте с мед (съотношението лук - мед да бъде 1:2). Оставете сместа за няколко часа. Хапвайте от нея по чаена лъжичка няколко пъти през деня. Каква е ползата? Медът покрива гърлото и облекчава, докато антибактериалните му съставки се борят срещу инфекцията. А сокът на лука, смесен с меда, успокоява сухата кашлица и втечнява секретите за по-лесното им отделяне.
 
Кашлицата може да се облекчи и от инхалации с вода с щипка сода бикарбонат и лъжица изсушена лайка. Към тях може да се добавят и по 1-2 капки масло от мащерка (помага при различни дихателни проблеми).
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари