Вредно ли е да компенсираме съня?

опитът да се навакса загубения сън може да има обратен ефект
8 ное 2015 09:13,
4
Вредно ли е да компенсираме съня?
Снимка: Reuters, архив

Широко разпространена е препоръката на специалисти относно времето, необходимо за сън – от седем до девет часа всяка нощ. Те посочват, че това е важно, за поддържане на ума буден и организма – здрав.

Въпреки това от данните на проучвания става ясно, че голяма част от хората спят много по-малко от препоръчаното. . Специалистите също така обясняват, че мнозина се опитват да компенсират загубения сън като спят до късно през почивните дни или си взимат по-чести дрямки.
 
По думите на Чарлз Сайслър, който е шеф на отделението за нарушения на съня в болницата в Бригъм, САЩ, опитът да се навакса загубения сън може да има противоположен ефект върху организма. Дори може да се окаже причина за развитие на по-сериозни здравословни проблеми по-късно в живота.
 
Сайслър допълва, че най-добрият начин за решаване на проблема е да не се допуска да се стига до недостиг на почивка. Ако това все пак се случи, най-добре е да набави колкото се може повече сън възможно най-скоро. В този случай дрямката е добър вариант.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Ортумурдук преди 8 години
Пам парарам пам пам