Защо колбасите са вредни?

Изключително опасни са попадналите в тялото нитрати
Обновена: 16 ное 2015 15:46 | 16 ное 2015 12:43,
7
Защо колбасите са вредни?
Снимка: Reuters, архив

За преработено се счита това месо, в което са вложени различни видове химикали за втърдяване, изсушаване, осоляване, оцветяване и консервиране. Това са всички колбаси, бекон, шунка, пушено, луканки, пастърма и консерви. Неслучайно специалистите откриват силна връзка между този вид храни и развитието на сърдечносъдови заболявания, диабет и злокачествени образувания.

Като изключим онзи немаловажен факт, пред който за удобство си затваряме очите – че в колбасите има безброй много друга материя и по-малко месо, тяхното вредно въздействие върху организма идва от няколко на брой изключително опасни за всеки един от нас съставки.
 
На първо място това са попадналите в тялото нитрати, превърнати в нитрити, N-нитрозо съединения и нитрозамини. Това са силно канцерогенни вещества, от които обаче хранителната индустрия не може да се откаже по три причини: те запазват свежия розов цвят на месото за доста по-дълго време, подобравят аромата му и възпират развитието на бактериите, които развалят месото, намалявайки риска от хранително натравяне.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
8
 
33
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
драги ми катя истинско месо за последно с коя уста си яла...
6
8
 
36
 
! Отговори
До 4 преди 8 години
Фуража с който си си хранил свинчето, замислял ли си се какъв е ?
5
8
 
34
 
! Отговори
зеленчук преди 8 години
В някои зеленчуци има много повече нитрати отколкото в колбасите.
4
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в неделя ще му тегля ножа на свинчето. кеф ти пържоли кеф ти луканка кеф ти сужуци кюфтенца от истинско месце. а тези по магазините да си ги наврът там дето слънце не огрява.
3
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съгрешил един вегетарианец и изял един кренвирш.Започнало да го гложде отвътре за сторения грях и отишъл в църквата да се изповяда на отчето. -Отче,прости ми,съгреших вчера като изядох един кренвирш!Отчето му отговорило: -О,чадо мое,не се притеснявай,та то няма и грам месо в кренвиршите!!!
2
8
 
36
 
! Отговори
коко преди 8 години
Ама те доматите на женския пазар СУПЕР . Нямат нищо доматено в тях .Дане говори за био краставиците от Турция и Македония с табела Български .
1
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А се подиграват на вегетарианците!