От какво зависи щастието?

Определението за щастие е обект на дебати от векове
9 дек 2015 21:23,
7
От какво зависи щастието?
Снимка: Reuters, архив

Щастието може да зависи от размера на област в мозъка, твърдят японски изследователи.

Определението за щастие е обект на дебати от векове. През последните години психолозите твърдят, че щастието е комбинация от удовлетвореност от живота и преживяване на повече положителни, отколкото отрицателни емоции – общо, това се счита за "субективно благополучие".
 
Според изследователския екип от Университета в Киото, Япония, неврологичните механизми, които се крият зад щастието на човека, са неясни.
 
Те отбелязват, че към момента по този въпрос няма данни от ядрено-магнитен резонанс, като допълват, че идентифициране на невралните субстрати, върху които се основава субективното щастие може да бъде полезно. Това би могло да е от полза за вникване в механизма на обработване на информацията.
 
За целта на своето проучване с помощта на ядрено-магнитен резонанс специалистите сканират мозъка на 52 участници. Последните попълват въпросници, в които дават информация за нивото на своята удовлетвореност от живота си, колко щастливи се чувстват и каква е интензивността на позитивните и негативните им емоции.
 
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: мозъкхормонидопамин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
4
 
! Отговори
непозната преди 8 години
Най-голямото щастие е когато семейството е живо и здраво. Всичко останало е заблуда за думата щастие.Ако някой скъп си отиде от този свят или е болен сме готови да се откажем от всичко останало, за да променим нещата, но обикновено не става така. Затова пожелавам здраве и дълъг живот!!!
3
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
2 мисля че просто репликира 1............защо 3 се афектира?
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 2 Имам чувството че всички жени сте едни и същи само пари и богати приятели са ви в главите.Само да ти кажа нещо,баровците не растат по дарветата да си ги откъсваш от всяко дърво.Намери си човек който те обича
1
5
 
9
 
! Отговори
хм преди 8 години
...от това оня да е постоянно на топло и влажно място, мача да върви, ракията и салатката на масата