Как да подобрите кръвообращението?

Като за начало се откажете от тютюнопушенето
11 дек 2015 22:49, Михаела Лазарова
4
Как да подобрите кръвообращението?
Снимка: freeimages.com

Не е трудно нарушенията в кръвообращението да бъдат забелязани. Едни от най-честите признаци, че кръвта не циркулира правилно в тялото са умора, задух, студени ръце и крака, болезнени и подути крака, внезапни главоболия и други.

Застояването, заседяването, наднорменото тегло, употребата на алкохол, са само част от рисковите фактори, които вредят на здравето на кръвоносните съдове и сърцето. Ако следвате съветите по-долу, не само ще подобрите кръвообращението, но и ще намалите риска от инфаркт и инсулт.

Добавете подправки към храната

Има редица подправки, които ни помагат не само да получим по-добър вкус на храната си, но и да подобрим здравето си. Обогатете ястията си с вкуса на чили, черен пипер, ароматен розмарин, мащерка, канела и чесън. Всички те могат да помогнат за подобряването на циркулацията на кръвта, както и за подобряване на метаболизма.

Използвайте стъпалата вместо асансьора

Една от най-добрите профилактики срещу разширени вени е изкачването по стълби. Ако замените асансьора със стълбите, това не само ще стегне бедрата ви, но ще спомогне за укрепване на кръвоносните съдове и сърдечния мускул.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
10
 
! Отговори
емиии преди 8 години
джекии правете, яко циркулира кръвчицата