Пуешко месо – богатият източник на протеини

Протеините поддържат мускулната ни маса във форма
25 дек 2015 22:00,
20
Пуешко месо – богатият източник на протеини
Снимка: Reuters, архив

Тъй като пуйката традиционно се сервира на коледната трапеза, нека припомним какви са ползите, които това месо носи за здравето.

В количеството от около 85 г бяло печено пуешко месо се съдържат около 125 калории, 2 г мазнини, 0 г въглехидрати – 0 г фибри и 0 г захар, и 26 г протеин. За сравнение, в същото количество месо от бут могат да се открият 147 калории, 5 г мазнини, 0 г въглехидрати и 24 г протеин.

В пуешкото месо се съдържа още B 6 и B 12, ниацин, холин, селен и цинк. В месото от бута могат да се открият по-големи количества витамини и минерали, но също така и повече калории.

 
Консумацията на храни с богато съдържание на протеини повишава чувството за ситост, което също така и остава за по-дълъг период от време. Протеините поддържат мускулната маса, както и стабилността на нивата на инсулина след хранене.
 
Организмът обаче може да обработи наведнъж само определено количество протеини. При всяко хранене трябва да има източник на постен протеин. Други храни, от които може да се набави, са ядки, риба, яйца, млечни продукти, соя и бобови култури.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: протеиниползипуйка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
4
 
0
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Хора, яжте колкото се може по-малко месо, или най-добре въобще не яжте
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Свински каренца на скара, крехки свински пържолки на фурна с марината, кюфтенца, панирани контрафиленца... я да ми се махате с тая пуйка. :D
8
2
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
"Тъй като пуйката традиционно се сервира на коледната трапеза..."Абе кой е казал че традиционно се била сервирала пуйка бе???Ние ядем ПРАСЕ!!! Прасето за Коледа се сервира традиционно!!!Нямам нищо и против пуешкото месо, ако можех да си го купя на килограм, така както си купуваме свинско в магазина.Ама извинявайте, американците с по 10 членно семейство имат нужда от една цяла пуйка за да стигне за всички. Как ще ядем цяла пуйка семейство от трима души (двама възрастни и едно дете)???
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тази година нетрадиционно се залежаха пуйките на Оланд и некви румънски, та сега се чудят с каква реклама да ги пробутат на бедното население.Единственият недостатък на свинското е че няма тапа в *** за да те извести че вече е готово.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нищо по-добро от крехка, сочна свинска пържола, предварително накисната в марината.
5
0
 
9
 
! Отговори
някой преди 8 години
Нееее - пуйката НЕ е традиционното месо у нас за коледната трапеза!Не ни внушавайте чуждоземни традиции.У нас се консумира свинско месо!Предпочитам пилешкото месо пред пуешкото, макар че това е въпрос на вкус.
4
0
 
7
 
! Отговори
чичо преди 8 години
Пуйка отглеждана в двора нормално тежи между 8 и 10 кг. Как ви се струва пуйки да тежат 30-35 кг. това пуйка ли е или щраус? или ГМО.
3
6
 
11
 
! Отговори
Баба Цеца преди 8 години
Супер си е пуйката! Вчера резнахме главата на една дъртичка женска, днес я варих около 2 часа и после я положих с легълце от кисело зеленце, лук, чер пипер и морковчета! Мммммм, след 2 часа във фурната стана приказка! Майната му на свинското!
2
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КРАЛЯТ НА.ЖИВОТНИТЕ.Е.ПРАСЕНЦЕТО,А ПУЙКАТА Е ОФФФФФФФФ.
1
4
 
13
 
! Отговори
Кирка в стената преди 8 години
Арабелите плющят яко птици, нали уж прасе не ядат. А ние като сме яли да не сме умрели?Вдлъбнати бушмени...