Нито един пострадал от пиратки не е постъпвал в "Пирогов"

Във Варна обаче са приети трима пострадали
1 яну 2016 12:50, Боряна Павлова
8
Нито един пострадал от пиратки не е постъпвал в "Пирогов"
Снимка: Архив Булфото

В новогодишната нощ в "Пирогов" не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия.

Незначителен е броят на хората, потърсили медицинска помощ вследствие на употреба на алкохол. Това каза по време на традиционния новогодишен брифинг на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Стоян Сопотенски, зам.-директор, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата, предаде агенция "Фокус".

Според д-р Сопотенски, 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ,  седем от които са хоспитализирани. По думите му, в хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията са потърсили помощ 10 човека, трима от които с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции.

За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт, двама, от които през изминалата нощ. Според д-р Сопотенски, 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и това е ясен белег, че те разпознават лечебното заведение като място, където ще получат адекватна медицинска помощ.

В шокова зала не е приет нито един пациент. Това според Сопотенски, е знак, че през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора.

За изминалата година има ръст на неосигурените хоспитализирани лица – те са с 20 души повече от изминалата година, като общият им брой за 2015 г. е 323 души. Според д-р Сопотенски, средно около 320 хил. лв. са стрували на болницата тези неосигурени пациенти. На брифинга в лечебното заведение д-р Сопотенски изтегли късмет за УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от новогодишна баницата с късмети.

Във Варна пък трима души са настанени в болница, тъй като са получили наранявания от пиратки, които хвърляли в новогодишната нощ, съобщиха днес от пресслужбата на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. През спешното приемно отделение на лечебното заведение са преминали общо 145 пациенти. Осемнадесет от тях са настанени в болницата.

От клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна допълниха, че през новогодишната нощ не са регистрирали сериозни инциденти. На 31 декември е приет 14-годишен младеж заради препиване. По същата причина е хоспитализиран и бездомен мъж. Лекарите са помогнали и на жена, проявила тежка алергия след прием на медикаменти. Състоянието на всички пострадали е стабилизирано и те ще бъдат изписани днес.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 2 години
Най- после хубава вест от София. Браво!. Нека хората да бъдат здрави , да няма пострадали , които да запомнят новата година с лошо.Добре са работили с пиротехчническите средства.Не са създавали работа на работещите в " Пирогов"Те имат достатъчно друга работа.
6
0
 
3
 
! Отговори
Млади хора преди 2 години
Каква застаряваща нация сме - на НГ приемат инфаркти, вместо препили и пострадали от пиратки. :) Иначе - ЧНГ на всички!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че как ще има произшествия,пиратките са забранени от властта,както сланината
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ВаУна са безсмъУтни се'яни.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заря разбирам. Красиво е. Пиратките обаче са пълна селяния. Прави "бум" - голям кеф.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано падне такава бомба до Бойко,ако не го убие поне да го остави без глава.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какви пиратки бяха тия снощи пред нашия блок, но стъклата ми задрънчаха от резонанса ...3-4 пиратки звучаха като бомби. Какво е това нещо бре? Ако падне до някой човек случайно такава пиратка ще го убие на място.

Спонсорирани публикации


Сигнали, че черният ви дроб е пълен с токсини
Сигнали, че черният ви дроб е пълен с токсини

Сигнали, че черният ви дроб е пълен с токсини

Как да разберете, че ви липсва витамин A
Как да разберете, че ви липсва витамин A

Как да разберете, че ви липсва витамин A