Нито един пострадал от пиратки не е постъпвал в "Пирогов"

Във Варна обаче са приети трима пострадали
1 яну 2016 12:50, Боряна Павлова
8
Нито един пострадал от пиратки не е постъпвал в "Пирогов"
Снимка: Архив Булфото

В новогодишната нощ в "Пирогов" не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия.

Незначителен е броят на хората, потърсили медицинска помощ вследствие на употреба на алкохол. Това каза по време на традиционния новогодишен брифинг на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" д-р Стоян Сопотенски, зам.-директор, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата, предаде агенция "Фокус".

Според д-р Сопотенски, 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ,  седем от които са хоспитализирани. По думите му, в хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията са потърсили помощ 10 човека, трима от които с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции.

За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт, двама, от които през изминалата нощ. Според д-р Сопотенски, 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и това е ясен белег, че те разпознават лечебното заведение като място, където ще получат адекватна медицинска помощ.

В шокова зала не е приет нито един пациент. Това според Сопотенски, е знак, че през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора.

За изминалата година има ръст на неосигурените хоспитализирани лица – те са с 20 души повече от изминалата година, като общият им брой за 2015 г. е 323 души. Според д-р Сопотенски, средно около 320 хил. лв. са стрували на болницата тези неосигурени пациенти. На брифинга в лечебното заведение д-р Сопотенски изтегли късмет за УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" от новогодишна баницата с късмети.

Във Варна пък трима души са настанени в болница, тъй като са получили наранявания от пиратки, които хвърляли в новогодишната нощ, съобщиха днес от пресслужбата на МБАЛ "Св. Анна" във Варна. През спешното приемно отделение на лечебното заведение са преминали общо 145 пациенти. Осемнадесет от тях са настанени в болницата.

От клиниката по токсикология във Военноморската болница във Варна допълниха, че през новогодишната нощ не са регистрирали сериозни инциденти. На 31 декември е приет 14-годишен младеж заради препиване. По същата причина е хоспитализиран и бездомен мъж. Лекарите са помогнали и на жена, проявила тежка алергия след прием на медикаменти. Състоянието на всички пострадали е стабилизирано и те ще бъдат изписани днес.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 2 години
Най- после хубава вест от София. Браво!. Нека хората да бъдат здрави , да няма пострадали , които да запомнят новата година с лошо.Добре са работили с пиротехчническите средства.Не са създавали работа на работещите в " Пирогов"Те имат достатъчно друга работа.
6
0
 
3
 
! Отговори
Млади хора преди 2 години
Каква застаряваща нация сме - на НГ приемат инфаркти, вместо препили и пострадали от пиратки. :) Иначе - ЧНГ на всички!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че как ще има произшествия,пиратките са забранени от властта,както сланината
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във ВаУна са безсмъУтни се'яни.
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заря разбирам. Красиво е. Пиратките обаче са пълна селяния. Прави "бум" - голям кеф.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано падне такава бомба до Бойко,ако не го убие поне да го остави без глава.
1
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам какви пиратки бяха тия снощи пред нашия блок, но стъклата ми задрънчаха от резонанса ...3-4 пиратки звучаха като бомби. Какво е това нещо бре? Ако падне до някой човек случайно такава пиратка ще го убие на място.

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?

5 безценни ползи от магнезия
5 безценни ползи от магнезия

5 безценни ползи от магнезия