Мерките срещу грипа трябва да се незабавни

Внимавайте с витамините, увреждат бъбреците
13
Мерките срещу грипа трябва да се незабавни
Снимка: Булфото, архив

Вече е късно за противогрипна ваксина, но когато се появят първите симптоми на грипа трябва незабавно да се вземат мерки.

Още по темата

"Няма масово разпространение на грипни вируси,но трябва да се взимат мерки, защото са неприятни. Ако човек рязко вдигне температура, има болки в мускулите, кашлица, затруднения в дишането, бързо трябва да се търси болнична медицинска помощ", посъветва проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести. 

По думите му в момента разпространение на грип има в Холандия, а във всички останали европейски страни включително и в България все още няма епидемия, но никой не може да каже кога ще избухне.

"Грипът закъсня, защото се забави зимата. Причината е, че когато е студено хората се събират на едно място", обясни професорът пред Нова тв.

За да се предпазим от грип, той препоръчва да проветряваме помещенията, в които седим, да си мием редовно ръцете, да носим в себе си антибактериални кърпички, да стоим на повече от 1 метър дори и от видимо здрави хора. 

Когато пипаме повърхности и докоснем очите, устата и носа си, се заразяваме най-лесно.

Две са лекарствата за грип, но трябва да се вземат през първите 36 часа - едното е тамифлу другото е реленца.

Според него е хубаво да се пият витамини, но с тях не бива да се прекалява, особено тези на хапчета и на сиропи, защото ако се взимат дълго време могат да увредят бъбреците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: грипваксинилекарства
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
до пациентските орга преди 8 години
Ако наистина сте отдадени на тази полезна кауза за борба с резистеннотта полезно би било да се разясни на пациентите :1. Правото да боравят с антибиотици имат единствено и само Лекарите!2.Ако е назначен антибиотик той трябва да се спре не когато са изминали 5 дни?! или когато е свършила опаковката?!? ,А само и тогава ,когато болия напълно оздравял
10
0
 
2
 
! Отговори
не съгласен!!! преди 8 години
Със снимката до статията .Навежда на мисълта - при заболяване право в аптеките!!!Няма нищо по- вредно от самолечението! това води до ранни неудачи в лечението и късни тежки усложнения......от сорта на така коментираната Резистентност към антибиотици , късни органни поражения на черен дроб и бъбреци и хронични трудно лечими заболяванияЕдинстевото парвилно е да си осигурите покой ,течности и лека храна....и преглед от лекар , ако общите мерки не доведат до оздравяване!
9
0
 
1
 
! Отговори
Кейн преди 8 години
Леко съм несъгласен с колегата-лекарствата са три-къпана сланинка на скара,чесън и греяно червено вино с чер пипер,но която и терапия да изберете няма да сбъркате,може и греяна ракия да добавите -все пак вирусите са два
8
0
 
2
 
! Отговори
Важно!!! преди 8 години
Във връзка с поредната категорично Нелогична акция на пациентската организация:1! Грипа и категорично вирусна инфекция ,която не се лекува с Антибиотици!!!2. Абсолюно Нелогично е и искането на Микробиологично изследване3.Абсолюнто Вредно и Опасно е произволното прилагане на Антибиотици останали в домовете от предишно незавършено лечение или взето от Аптека!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Две са лекарствата за грип и трябва да се пият постоянно - греяна ракия и чесън. При предозиране на ракията може като страничен ефект да се появи главоболие, затова препоръчителната доза е не повече от 100г на ден. Защитата от грип е гарантирана, както и от олекване на портфейла.
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Епиземиите не са от вчера.Инфлуенцата е взера повече же.тви от Първата св.война биз да е имало "заговори"Тамифру и реленца са специфични срещу гпип.Евтинките лекарства не действат тая година- такъв е вида на грипа сега. Просто работодателите , ако искат хората им да се оправят по- бързо тпябва да отпускат по едта опаковка на работниците си при тужда. Няма да се разорят с 40-50 лв., а ще си спестят разходи за болнични
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ходете по обществени места, особено затворени. Пийте чай от кантарион, мащерка или липа. Яжте "чеснов-антивирус" всеки ден. Не се правете на герои и гъзари, по-скромно!
4
0
 
14
 
! Отговори
Най-добрите мерки преди 8 години
срещу грипа са да не ядете *** на корпорациите, яжте естествени храни - по-малко преработени. Пийте чайове от истински билки.
3
1
 
12
 
! Отговори
Maks преди 8 години
Аз започнах лечение с противогрипната на дядо, дозата е 2*100 мл. и салата . Няма странични вредни ефекти. Наздраве !
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо е споменал на - скъпите препарати? Нещо реклама май. Има и по 6-7 лв.
1
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде, народе на лекарствата и ваксините. Харчат се кат топъл хлеб. Парат не се барат.