Акне - популярни и неизвестни факти

Регресията на състоянието настъпва около 25-30-годишна възраст
8 яну 2016 22:08, Румяна Тасева
2
Акне - популярни и неизвестни факти
Ройтерс, архив

Акнето е заболяване на кожата и на мастните жлези, което е свързано с повишено отделяне на мастен секрет от тях. Този секрет носи още името себум – от латинската дума за лой. Най-засегнати са децата в пубертета. Регресията на състоянието настъпва около 25-30-годишна възраст.
 
Днес акцелерацията (по-бързото развитие и съзряване на системите на организма) на децата увеличава своите размери. Като началото на пубертета измества все повече границата си към по-младата и детска възраст. По тази причина и акнето започва да измества времето на своята поява към детската и ранна ученическа възраст.
 
Това означава, че ако преди пубертетът е започвал около 10-12-годишна възраст, то днес тези цифри не са толкова актуални. Съвременният guideline посочва граници за пубертет при момичета 8-14 години, а при момчета 9-15 години.
 
Акнето се проявява по-рано при момичета, но е характерно по-тежко развитие и протичане на състоянието при момчетата. Около 90% от населението е засегнато в по-малка или по-голяма степен, което означава, че това е проблем с голямо значение.

Повече за развитието на акнето и неговото лечение ще научите от Рuls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: кожаакнепъпки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акнето е голям проблем!!!билки които могат да помогнат са 1 супена лъжица корен от коприва, 2 супени лъжици бяла черница листа, малко количество дъб *** се слагат във вряща вода 300 мл да ври 7 минути като изстине трябва да остане под 200 мл и се разделя на два приема през деня преди ядене 1 час или 2 часа след ядене.корен коприва блокира превръщането на тестостерон в дехидротестестостерон много по агресивен. дъб срещу албумин а черницата забавя разграждането на захарите.
1
0
 
5
 
! Отговори
любопитен преди 8 години
Статията изобилства от "неизвестни" факти и е с висока образователна стойност. Достойна за всеки уважаващ себе си журналист.