Патладжанът понижава холестерола

Той има и антимикробни, антивирусни и антиканцерогенни свойства
Обновена: 8 яну 2016 20:28 | 8 яну 2016 20:28,
4
Патладжанът понижава холестерола
Ройтерс, архив

В количеството от една чаша суров патладжан се съдържат 20 калории, 0,8 г протеин, 4,82 г въглехидрати, 0,15 г мазнини и 2,5 г диетични фибри. Същото количество от зеленчука, познат още като „син домат“, удовлетворява 10% от дневната нужда на организма от фибри, 5% от нужното за деня количество калий, 3% витамин C, 5% витамин B-6, 1% желязо и 2% необходимата дневна доза магнезий.
 
Патладжанът съдържа още антоцианини – съединения, които принадлежат към клас естествено срещани фитохимикали, известни като „флавоноиди“. Те могат да се открият в много растителни храни и освен че предоставят ползи за здравето, са отговорни и за различното оцветяване на много от плодовете и зеленчуците.
 
При патладжана антоцианините са водоразтворими пигменти, които му придават характерния тъмнолилав цвят.

Повече за ползите от консумация на патладжан ще научите от Рuls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: патладжанракползи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Zombi преди 8 години
Патладжана има много никотинова киселина, това е витамин, и ако искате да откажете цигарите яденето на *** много помага и не се усеща никотинов глад
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С КЬОПОЛОО МНОГО ГО СНИЖАВАМ АКО ИМА И РАКИЙКА.