Гел ще лекува плешивостта

Той ще се създава от кръвта на пациента
9 яну 2016 19:10,
10
Гел ще лекува плешивостта
Ройтерс, архив

Гел, който е създаден от кръвта на всеки отделен пациент и инжектиран в скалпа му, може да се окаже нов метод за борба с косопада и оплешивяването. Гелът е с богата на тромбоцити плазма – концентриран микс от вещества в кръвта, които подпомагат клетъчния растеж и оздравителния процес.
 
Гелът е създаден, като е взето малко количество кръв от ръката на пациента, след което е обработена в машина, която я върти на високи обороти, докато различните ѝ компоненти се разделят.
 
Сред основните съставки на кръвта е плазмата, която представлява жълтеникава течност. Кръвта съдържа още малки твърди съединения, червени клетки, бели клетки и тромбоцити. Смята се, че плазмата и тромбоцитите спомагат клетъчния растеж и излекуването. Обогатената с тромбоцити кръвна плазма понякога се използва в лечението на травми в областта на сухожилията, както и при изгаряния.

Повече за плешивостта и нейното лечение ще научите от Рuls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: плешивостлечениегел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
От както съм жив все измислят "лекове" против рак,спин и плешивост и все така хората си *** и оплешивяат!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Гелът е създаден, като е взето малко количество кръв от ръката на пациента, след което е обработена в машина, която я върти на високи обороти, докато различните ѝ компоненти се разделят."Добро описание за центрофугиране. Извличането на различните компоненти може да стане по различни методи, в зависимост от това, какво точно и в какъв вид искаме да изолираме. И естествено на каква цена. Повечето препарати вече се създават с "козметичен" ефект, за да може да се продават, а не защото са ефективни
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Минко, чу ли бе? Стига се маза с менмилх.
1
0
 
18
 
! Отговори
Плешив Пънкар преди 8 години
Ураааа. Край на кабриолетите. Ще си стана акана пънкарче човече.