Оставаме без педиатри и хирурзи до пет години

Завършващите медицина са точно колкото емигриралите медици
9 яну 2016 08:58,
122
Оставаме без педиатри и хирурзи до пет години
Снимка: архив Reuters

Броят на завършилите медицина почти съвпада с напускащите страната. Ако лекарите продължат да заминават със същия темп, до пет години у нас няма да има педиатри, хирурзи и анестезиолози, предава bTV.

Намерение да напуснат България са заявили над 500 медици, като са поискали сертификат за работа в чужбина от Българския лекарски съюз.

Още по темата

Предпочитана дестинация - Германия и Великобритания

Към чужбина са се отправили и специалисти, които доскоро намираха добра реализация в България - като акушер-гинеколози и офталмолози.

Най-предпочитаните държави отново са Германия и Великобритания, но през 2015-та повече медици са се отправили към скандинавските държави. Български лекари са заминали дори в Япония, Австралия и Нигерия.

И все пак - напусналите са с 24 по-малко

От Лекарския съюз отчитат, че тази година България са напуснали 24 медици по-малко. БЛС са хванали и още една тенденция - увеличава се броят на медиците с повече от една специалност, които напускат България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да няма пари за лекарски заплати, но за депутатски - винаги ще има.
14
2
 
21
 
! Отговори
до 14 преди 8 години
Медицинското образование от 15 години е платено - хо 2000 лв на семестър.Не може да дадеш 20 000 лв. за образование и да стоиш в България за 600-700 лв.заплата + още 10 лв., ако имаш специалтост
13
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради умници като вас,"мафиотите-лекари" избягаха на запад.Ще ви дойде акъла в главата,много скоро.Като започнат да ви лекуват пакистанци,конгоанци и подобни. Не само ще ви уморят,поради некадърност,ами ако гъкнете ще ви отрежат главата.Те не са като нашите докторчета,дето търпят като ги биете и псувате.
12
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде на бас, че до пет години няма да останем без педиатри и хирурзи!Подобни истерични заглавия от рода "леле-мале" будят само смях. Много интересно какво общо има Борисов с цялата тази работа. Не е известно при седемте правителства на БСП през периода на прехода лекарите да са получавали по-големи заплати и с идването си на власт ГЕРБ внезапно да ги е намалил.
11
0
 
9
 
! Отговори
ставри преди 8 години
Лекарите вървят след хората.
10
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам другарю червен *** дали на Борисов му е заповядано да изчисти България но знам какво направи БКП-БСП . След 9.09.1944 г. бяха избити над 200 000 невини хора от твоята партия предимно богати и образовани хора . След това хиляди бяха избивани по лагерите за нищо . Това са исторически доказани факти .
9
7
 
17
 
! Отговори
така трябва преди 8 години
Медицинското образование трябва да стане платено. Мигрантчето си плаща и заминава където си иска. Който подпише договор да стане лекар в България за определен срок, ще получава безплатно образование. Само дето политиците ни не могат да осмислят това просто и ефективно предложение и да го приложат на практика.
8
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Оооф, те па едни лакариииии, мани-мани! Специалисти за чудо и приказ :D Само да не вземат да се върнат скоропостижно.
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Docent Profesor!Sigora e vqrna statiqta, no az spicqlno v chujbina po bolnicite ne sam vidql nito chul edna medicinska sestra ili Lekarka Balgarka, nito Balgari Lekari hirursi po bolnicite!
6
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарите червени каскети използват всяко нещо за плюене по Борисов и ГЕРБ . Да ама медиците бягат поради ниското заплащане , а това е патент на БКП-БСП . Още от бай Тошово време докторите и всички висшисти работеха за 105 лв. месечна заплата. Хамалите и неграмотните работници получаваха по 300 лв. заплати . Е сега да ви лекуват братята мигранти .
5
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е продукт на Борисовата стабилност и политика! Просто му е заповядано да ни изчисти за два мандата! По-коварна партия от Герб никога не се е насаждала в България!
4
4
 
11
 
! Отговори
Борян преди 8 години
Кво ви пука , яжте сланина , пийте рикия и пушете чибуци ХАХАХАХА
3
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еми то основно по доктори ходят роми и изтрещели пенсионери.Останалото са предрусали наркомани и алкохолици.А да и диви селяни дето се колят гърмят или мачкат с колите си.В моето семейство за 35 години сме имали нужда от доктор веднъж или два пъти.
2
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро тук ще има само нещастници като на мама глиганя,банкянския убавец и лиляна талпата , милиционери и австралопитеци. Кой, от кой по-крадливи и мързеливи. Как ще се издържат и крадат един друг, не става ясно.
1
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може да останем без лекари , но без мигранти никога .