За ефективно облекчаване на запека...

Особено важно е да знаем каква храна да консумираме
11 яну 2016 22:30,
10
За ефективно облекчаване на запека...
Източник: Reuters, архив

Справянето със запека може да изглежда като трудна за справяне задача, но това не е така. Той може да се разреши по естествен начин, като най-важното в случая е да знаем каква храна да консумираме. Предлагаме няколко храни и напитки, които могат да помогнат за справяне с проблема без лаксативи. 

Ленено семе

Започването на деня със супена лъжица печено ленено семе може да направи чудеса по отношение на перисталтиката, като облекчи напрежението при дефекация. Причината е, че в 100 г ленено семе се съдържат близо 27 г фибри. 

Овесени ядки

Всяка чаша сварени овесени ядки съдържа 4 г диетични фибри. Препоръчително е да се консумират за закуска, заедно с портокали. По този начин следва да се облекчи и предотврати запекът. 

Фурми

Тези плодове са не само богат източник на витамини, но също така и на фибри. В количеството от 100 г могат да се открият 8 г фибри. Консумацията на 2 – 3 фурми дневно може да бъде ефективно и да доведе до желаните резултати по отношение на храносмилането. 

Сушени сини сливи 

Още един богат източник на фибри, който е и чудесен избор за междинна закуска в този период от годината. Консумацията на няколко от тези плодове дневно помага за прочистване на дебелото черво.

Кафе

Макар да е сред най-ефективните и бързи начини за справяне със запека, не е най-здравословният избор. Причината е, че може да раздразни стомаха и да влоши храносмилането. 

Зелен чай

Напитката е богата на антиоксиданти и действа ефективно за почистване на червата. Топлата вода отпуска стомаха и стимулира дефекацията. Може да се наложи да консумираме няколко чаши от напитката, преди да се почувства облекчение.

Повече полезна информация на тема "хранене" може да откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що дами съм ги въртял, като пръскачка на лозе и се чудих що след това продължават да ме търсят а то било че съм им излекувал запека.
2
1
 
0
 
! Отговори
... преди 8 години
Аз пък нямам проблем. Всяка сутрин друсам крушата.
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е сега Мишето да предложи още един метод?