Как студеното време застрашава сърцето?

Хипотермията може да бъде изключително опасна
Обновена: 12 яну 2016 13:10 | 12 яну 2016 13:10,
3
Как студеното време застрашава сърцето?
Източник: Reuters, архив

Студеното време не само носи риск от грип и астматични пристъпи, но повишава и опасността от сърдечни удари. Има данни, които доказват, че през студеното полугодие броят на хората, засегнати от инфаркт, сe увеличава. Ето защо сърцето е засегнато в по-голяма степен през зимата...

1. Хипотермия

Състоянието представлява понижаване на телесната температура под 35 градуса по Целзий и е често срещано през зимата. То може да бъде следствие на оскъдно облекло, което не защитава от студа. Хипотермията „поставя“ организма в състояние на шок. Това може да се окаже изключително опасно за пациентите, които имат сърдечни проблеми. 

 Хората, които са засегнати от коронарна болест на сърцето, често страдат от остра стягаща болка в гърдите, когато са изложени на ниски температури. 

 2. Претоварване на сърцето

Макар да не осъзнаваме, през студеното полугодие сърцето работи извънредно, тъй като то е принудено да изпомпва повече кръв към периферните частни на тялото. Това е една от многото причини през зимата кръвното налягане да се повишава, което предразполага към сърдечносъдови проблеми.

Повече за вредите, които зимата нанася на сърцето, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
фръц преди 8 години
Мон кьор тупур лупур кон льо газена тенекия