Русия разработи уникални ваксини срещу ебола

Едната няма аналог в света, тя неутрализира болестта на 100%
13 яну 2016 19:24,
170
Русия разработи уникални ваксини срещу ебола
Снимка: архив, Reuters

Министърът на здравеопазването на Руската Федерация Вероника Скворцова съобщи, че в Русия са разработени две ваксини против хеморагичната треска ебола, превъзхождащи по своите характеристики световните аналози, като едната от тях е подходяща за пациенти с имунодефицит, съобщи агенция ТАСС, цитирана от БТА.

"През месец декември бяха регистрирани две ваксини, произведени от Федералния научно-изследователски център по епидемиология и микробиология "Гамалей". Тестовете бяха проведени на доклиничния етап в учрежденията на министерството на отбраната, а клиничните изследвания бяха отново дело на Министерството на отбраната и на Министерството на здравеопазването", заяви Скворцова на среща на президента Владимир Путин с правителството.

"Първата ваксина е уникална и няма аналог в света. За пръв път при нея, въз основата на най-съвременните биомедицински технологии, бяха включени два вирусни вектора в структурата на ваксината. По този начин беше възможно да се стимулира не само хуморалният, но и клетъчният имунитет", заяви здравният министър.

По думите й така се постигна 100-процентна неутрализация на вируса при много ниски концентрации на ваксината.

Световните аналози - двата препарата на американската компания Merck и на британската GlaxoSmithKline, отстъпват няколко пъти по ефективност на руската разработка, подчерта още Скворцова. 

Втората ваксина срещу ебола е била специално създадена за хората, страдащи от имунодефицит. Тя е много важна за тези страни, в които бяха разпространени огнищата на инфекция. Това лекарство е аналог на британската ваксина.

Препаратът задейства механизъм на активация на клетъчния имунитет, който се повишава 35 пъти. Руската ваксина превишава по ефективност британския аналог.

Президентът Путин благодари и поздрави всички учени, работили над създаването на ваксините.

"Това наистина е голям успех, голяма крачка напред в борбата с инфекциозните заболявания, каквато е хеморагичната треска ебола", изтъкна руският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 49ти не мисли за моя вибратор а почвай да събираш 1000 лева , че скоро ще ти потрябват.
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВ Швейцария и Германия отричането на Холокоста е подсъдно. Юрген Граф е знаел това.Нарушил е закона но не е застрелян или получил 20 години каторга в Сибир.Защо отричането на исторически събития е подсъдно в страни от ЕС които предетнират за свобода на словото и печата. Книгата е историческа - "Митът за холокоста" - в България няма такъв закон и книгата може да се намери, дари в интернет с гугъл. Впрочем Юрген Граф е намерил политическо убежище в Русия където в момента живее.
39
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 48Еха ... нямало нужда да се чака 10 години. Вече е ясно, че конц. лагери в БГ е нямало още сега.Евалата ! Такива като теб и Граф не трябва да бъдете затваряни. Трябва да бъдете лекувани.
38
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 40В ти можеш да яхаш на баба си хурката и да се пениш колкото искаш, но в България книгата на Юрген Граф "Митът за холокоста" е издадена, има я и в интернет и всеки може да я намери и прочете - книгата е историческа и няма никаква ксенофобия и антисемитизъм. А в България концлагери никога не е имало, тоя шорошки проекте се провали, така и не можаха да намерят жертви и свидетели на страшните комунистически лагери на смъртта, работата се разсъхна.
37
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руснаците освен ЗАЗ нищо друго не могат да разработят
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цъцъцъ, а Америка толко пари фърли по разработването на тая ембола...! Руснаците сега ги отрезаха от раз...!
35
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Швейцария и Германия отричането на Холокоста е подсъдно. Юрген Граф е знаел това. Нарушил е закона но не е застрелян или получил 20 години каторга в Сибир.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 32Книгите отричащи Холокоста в ЕС се конфискуват и тиражите се унищожават. Авторите им се осъждат на затвор както бяха осъдени Юрген Граф, Дейвид Ървинг, Гермар Рудолф и много други които са лежали в затворите в Австрия и Германия, а книгите им са били унищожавани.
33
1
 
2
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 8 години
Bravo!
32
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 38Ксенофобията е подсъдна в повечето държави.Историческа е на баба ти фърчилото. След 10 години ще отричат и конц. лагерите в България.
31
3
 
2
 
! Отговори
помня преди 8 години
Съветските часовници са най-бързите часовници............
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЮ. Граф е бил осъден на 15 месеца затвор през 1998г. Това е доста кратък срок за проповядване антисемитизъм и ксенофобия.Книгата е историческа. Няма нито ксенофобия, нито антисемитизъм. И няма закон който инкриминра антисемитизма - не е забранено да мразиш евреити и това не е престъпление колкото и да ти се иска. Юрген Граф е осъден по друг закон - закон за отричане на холокоста - има такъв закон в повечето държави в ЕС. Получава политическо убежище в Белорусия, после в Русия.
29
5
 
2
 
! Отговори
гробар преди 8 години
33 Гробар съм, за мене не се притеснявай, обаче на тебе ако ти потребва лек не те съветвам да се подложиш на "безаналоговите" рашки хахахаха
28
6
 
1
 
! Отговори
гробар преди 8 години
и е рапортувала лично комсомолката в (пенционна възраст) СкАрцовая на таварущу путину за "безаналоговите" вакЦини, урааааа утепахме еболата ахахахахахаха
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЮрген Граф не е българин а швейцарец. И беше осъден на затвор в Швейцария, не в България. Такива са законите в почти цяла Европа и ЕС - много професори, учени, химици са осъдени заради книгите които са написали и лежат или са лежали в затвора. България е едно малко изключение, но скоро Брюксел ща нареди на нашето правителство да синхронизира законодателството си, просто от както влязохме ЕС е постоянно в кризи и имат по важни неща, но този закон няма да ни отмине.
26
2
 
7
 
! Отговори
Хау от Резервата преди 8 години
Много им е смешно на някои но недай боже плъзне таз чума ще целуват краката на Путин за ваксината , хора вие дрогирате ли се за пари ли пишите .. изправете се малко стига сте се подлагали на разни тарикати имайте малко достойнство
25
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 23Ю. Граф е бил осъден на 15 месеца затвор през 1998г. Това е доста кратък срок за проповядване антисемитизъм и ксенофобия. Избягал е в Беларус горкия. Не е бил готов да 'страда' за каузата си. Книгите му обаче не се горят и не са забранени.
24
9
 
3
 
! Отговори
гробар преди 8 години
С тия две руски "вакасиниии" всеки пациент гарантирано ще опре до моите услуги скоропостижно, само като прочетох "безаналогови" и се възрадвах ахахахахха
23
6
 
1
 
! Отговори
55 преди 8 години
Е,щом са по-добри от американската и английската може...Всеки си хвали стоката..
22
2
 
6
 
! Отговори
Хау от Резервата преди 8 години
Браво , умни са нашите славянски братя чак ни задминаха но се радвам за тях