Най-честите зимни грешки, които правим

Вижте Топ 5 на действията ни, които не са за добро
14 яну 2016 08:05, Теодора Драгоева
3
Най-честите зимни грешки, които правим
Снимка: Reuters

За много от вас зимата не е любим сезон. Студеното време и краткия ден често ни потискат и ни карат да правим специфични неща, за да се почувстваме по-добре. Дали обаче те работят и са в наша полза?

Ето и кои са най-честите зимни грешки, които правим:

Край със спорта

Както споменахме, краткият ден и студът ни правят по-мързеливи. Желанието за тренировки лесно се изпарява и предпочитаме да се затворим у дома пред телевизора с чаша топла напитка. Проблемът обаче е, че в тези месеци хапваме повече и се застояваме на едно място, което не е полезно. Освен това липсата на движение намалява тонуса ни и в крайна сметка се чувстваме по-уморени, лениви и без настроение.

Затваряне на топло

Това е инстинкт – да се спасим от студа. През зимата прекарваме повече време на закрито, което често ограничава социалните ни активности, кара ни да вдишваме застоял въздух и тялото губи адаптивните си способности. Полезно е да сменяте температурата, което подобрява кръвообръщението. Излизането на въздух пък оросява мозъка и повишава тонуса. Не се плашете от снега и вятъра!

Останалите грешки вижте тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: зиматаспортана топло
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
1990 преди 8 години
Направо се учудвам понякога от тези "професионалисти" в Днес.бг ... Вас с конкурс ли ви избират ? IQ под 100 ? Вземи смени снимката преди да ми изтриеш коментара !
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Снимката от някой женски затвор ли е?
1
5
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 8 години
По-гнусна снимка не намерихте ли? Якс!