Когато липсва оргазъм…

Какви са причините и решенията?
16 яну 2016 23:00,
24
Когато липсва оргазъм…
Източник: Reuters, архив

Когато говорим за женски оргазъм, напълно нормално е той да не се случва при всеки полов акт. Достигането до върховно сексуално удоволствие се влияе от редица фактори – от хормонални колебания до степента за усещане на комфорт в интимната връзка и стреса на работното място. 

Кои фактори биха могли да окажат влияние на достигането до оргазъм и как да разберем, че има наличие на проблем?

Поява на стрес

Притеснението относно невъзможността за достигане до кулминацията може да окаже директно влияние на способността за оргазъм. По този начин се развива чувство на страх и тревожност, което намалява вероятността да се насладим на секса.  

Препоръчително е вниманието да се насочи към усещането за цялостно удоволствие, така вероятността от достигане до върховна наслада е по-голяма. 

Редовно се преструваме

Макар подобна артистична сцена да е с най-добри намерения към чувствата на партньора, тя всъщност не е в услуга на никого. Ако това се случва често, следва да се потърси причината, която пречи да се получи нужната стимулация.

В случай че сексът не може да доведе до оргазъм, препоръчително е да се опита с мастурбация. Това е ефективен начин тялото да се опознае по-добре и да се открие какво е онова, което ни харесва. След това с напътствия към партньора е по-вероятно да се достигне и до сексуалната кулминация. 

Чувство на срам

Няма нищо срамно в това да не може да се изпита оргазъм. Важно е да споделим с партньора, ако има такъв проблем. Това може да помогне в установяването на вида стимулация, който е необходим за достигане до "финалната линия".

Повече информация за здравословен сексуален живот може да прочетете в рубриката „Секс и здраве“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: оргазъмстрессекс
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
AH,LILETO PAVOVA.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ех, това недо...оценено Анче! Все такива ги пише :)