Почина пациент, използван за опитно зайче с лекарство

Общо шестима бяха приети преди дни във френска болница
17 яну 2016 19:45,
18
Почина пациент, използван за опитно зайче с лекарство
Снимка: flickr

Пациентът, който беше в състояние на мозъчна смърт след участие в изпитания на ново лекарство в Западна Франция, почина днес, съобщи Франс прес.

Той беше сред шестимата пациенти, приети в болница във френския град Рен след участие в изпитанията на лекарството. Състоянието на останалите петима пациенти остава стабилно.

Още по темата

Тези шестима пациенти бяха част от общо 90 доброволци, участвали в изпитание на ново лекарство, което би трябвало да облекчава болките и състоянието на безпокойство.

Изследването беше проведено от френския изледователски център Биотриал за сметка на португалската фармацевтична компания Биал.

Шестимата приети в болницата в Рен пациенти бяха на възраст между 28 и 49 години. От оставащите петима в болницата, четирима страдат от неврологични проблеми, а петият е просто хоспитализиран като превантивна мярка и при него не се наблюдават симптоми, като при останалите.

Тези шестима пациенти бяха единствените, които по време на изпитанията на лекарството, са приели по-високи дози от медикамента. Останалите 84 доброволци са здрави, посочи генералният директор на Биотриал Франсоа Посел.

Три разследвания се водят по случая, който е невиждан за Франция. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По тошово време в малеевата клиника се правиха клинични проучвания (1ва и 2ра фаза - най-скъпо заплащаните) без информирани съгласия от пациентите, без заплащане, без обяснения на близките и други подобни глезотии. Сами си отговорете кой е прибирал валутата тогава. В момента в България се правят само 3-та и 4-та фаза клинични проучвания - на вече проучени и пуснати на пазара лекарства.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лекарството от статията е базирано на марихуана, но не е същото. Внимавайте със синтетиката. Може би и канабисът убива при високи концентрации, просто няма свидетелства за това.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 13А вие какво очаквахте, нещо по-интелигентно? Въпросните доброволци са се подложили на изследванията, след като са подписали един наръч бумаги, след като са били запознати с възможните опасности - това е задължителен рутинен международен протокол. И получават немалки суми за участието си. Не е като това, за което тук никога няма да напишат - какви опити са правени върху корейски пленници на о-в Чечжудо от американските д-р Менгелета. Такива опити са правили и японците през ВСВ.
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Потресена съм от малоумието на заглавието.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Уж сериозните медии като Трут и 24 часа имат още по-жълти заглавия и по-ужасяващи текстове. Тук е по-рахат.
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това е заплатен риск,никой не го принуждават насила,същото е като войниците в армията,на всички се плаща но кой ще убият не се знае,просто взимат парите и се надяват да не са те
7
4
 
3
 
! Отговори
до 7 Т преди 8 години
Ей не *** дано да си в нужда и да попаднеш на такива "лекари" тогава друга песничка ще запееш.
6
5
 
4
 
! Отговори
T преди 8 години
Nomer 2 - Ами лекувай си се сам вкъщи или при врачката. И на лекарите не им се занимава с *** като теб.
5
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Голям шум за едно опитноо зайче.
4
0
 
15
 
! Отговори
Даола преди 8 години
У нас не се плаща нищо, човек се съгласява, защото търси спасение от здравословния си проблем. Тъй като никой не пожела да публикува моя статия по въпроса за безотговорността на лекарите в КИТ на Военна болница, аз направих подробна статия в италианския онлайн вестник Giro di Vite " Една лабораторна мишка" Un topo da laboratorio, където вече са я прочели хиляди.
3
0
 
9
 
! Отговори
Даола преди 8 години
В Клиниката по интензивна терапия на Военна болница се извършват такива тестове над пациенти в с нови - не утвърдени- лекарства НОВАРТИС. През 2010- 2011 аз участвах в такъв тест с блокера LCZ696 по покана на д-р Рамшев, който преди това ми беше личен лекар в 15 Поликлиника. Почувствах се много зле от страничните ефекти, но бях изоставена напълно сама да търся други лекари да ми помагат. Подробна съм описала случая в puls.bg - напишете Предсърдно мъждене и трептене - как да се лекува.
2
1
 
16
 
! Отговори
Лекар преди 8 години
"..което би трябвало да облекчава болките и състоянието на безпокойство."Явно лекарството помага! Сега в умряло състояние - ни болки, ни безпокойство.
1
3
 
16
 
! Отговори
това го знаем преди 8 години
Това тука е всекидневие за бялата мафия всички сме опитни зайчета или банкомати изберете сами.