Връзката между замърсяванията и кожата

Най-често задаваните въпроси
21 яну 2016 16:44, Теодора Драгоева
0
Връзката между замърсяванията и кожата
Снимка: Marie Claire

Замърсяванията от околната среда невинаги са забележими с невъоръжено око, но неблагоприятното влияние, което имат, никак не е за подценяване.

Случва ли ви се да изпълнявате стриктно стъпка по стъпка всяка част от козметичния режим и въпреки това да не получавате желаните резултати?

Това може да се дължи на външните фактори, които със сигурност няма как да контролираме, но има начин поне да направим необходимото, за да се защитим.

Как точно да стане това? Представяме ви най-често задаваните въпроси и връзката между замърсяванията в околната среда и кожата.

Защо всички говорят за замърсяване?
Очевидно никой никога не е смятал, че замърсеният въздух е добър за кожата, но сега знаем точно как действа. Един бърз научен факт – замърсеният въздух е съставен от частички, които полепват по лицето. Някои от тях действат директно върху мастните клетки, а други проникват чрез порите.

Колко зле може да се отрази замърсяването?
Много. Преди всичко, замърсеният въздух атакува бариерата на кожата и първата защитна стена е разрушена. Хидратацията не се задържа и ефектът е изсушаване и грубо на допир лице. Слабата защитна бариера ви прави по-податливи на кожни алергии и може да се окаже, че реагирате негативно на продукти, които сте използвали с години.

Още по темата можете да четете в Тialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари