Знаците, че имате проблем с щитовидната жлеза

Не пренебрегвайте следните 12 сигнала. Вижте кои
21 яну 2016 08:14, Теодора Драгоева
0
Знаците, че имате проблем с щитовидната жлеза
Снимка: outnow.ch

В повечето случаи, когато не се чувстваме в добра физическа форма, смятаме, че се касае за настинка, алергия или причината е в напредването на годините.

Понякога това е вярно, но често липсата на общ тонус може да крие по-сериозни медицински проблеми. Щитовидната жлеза е малък орган в тялото, но е от съществено значение за нашето общо здраве.

Ето защо е важно да обръщате внимание на сигналите, които тялото ви изпраща, а не да ги пренебрегвате.

Вижте по-надолу и кои са най-ранните предупредителни знаци за проблеми с щитовидната жлеза:

1. Чувство за тъга или депресия
Хиперактивната щитовидна жлеза може да промени настроението ви. Възможно е да се чувствате необичайно тъжни и дори депресирани. Също така може да се усещате по-тревожни, нервни или раздразнителни.

2. Запек
Ако страдате от запек и не можете да разберете причината, може проблемът да е в обърканата функция на щитовидната жлеза, което да е довело до забавяне на храносмилането. Това е един от трите най-чести симптоми на хипотиреоидизъм.

3. Трудно събуждане сутрин
Ако сутрин ви е необичайно трудно да се измъкнете от леглото и събуждането ви е непоносимо, а после цял ден сте сънливи, възможно е да имате проблем с щитовидната жлеза, която да направи телесните ви функции с темпо на костенурка.

4. Косопад и суха кожа
Ако кожата ви е суха и ви сърби, може да се касае за хипотиреоидизъм. Промяната в структурата на кожата може да е заради забавената обмяна на веществата. Косата и ноктите ви също може да са по-сухи и чупливи. Липсата на хормони на щитовидната жлеза прекъсва цикъла на растежа на косата, което води до косопад.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари