Защо детето няма апетит?

Често срещаните причини
23 яну 2016 21:55, Eкип на Puls.bg
3
Защо детето няма апетит?
Източник: Reuters, архив

Ако напоследък детето ви с явна неохота рови из чинията или се мръщи на любими доскоро храни, нормално е да се притеснявате дали липсата му на апетит не е свързана със здравословен проблем.

Почти всяко дете преминава през подобни периоди. Те са нормална част от процеса на развитие и не представляват сериозна заплаха, освен ако не продължават с месеци или дори по-дълго. Ако липсата на апетит е съпроводена със загуба на тегло, трябва да се потърси консултация с педиатър, за да се установят причините и да се реши проблемът.

Промени в растежа

Те се отразяват и на апетита. Първата година в детството е период на бурен растеж, който след това постепенно забавя своя ход и е нормално да има и спад на апетита.

Боледуване

Липсата на апетит по време на боледуване е начинът на организма да спести енергия от трудоемкото храносмилане, за да я пренасочи към оздравителния процес. В тези моменти е по-важно детето да приема достатъчно течности, отколкото да се храни на всяка цена. Добрата хидратация е важна за изчистването на токсините и за функционирането на имунната система. А апетитът ще се върне с оздравяването.

Повече за липсата на апетит при децата може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
асд преди 8 години
Защото не му се яде.