Една и съща естетична процедура може да има различен ефект

Интервю на д-р Емил Бърдаров пред здравния сайт Puls.bg
27 яну 2016 15:22,
0
Една и съща естетична процедура може да има различен ефект
Източник: Reuters, архив

Д-р Емил Бърдаров работи в центъра за естетична медицина „Спектро Естетикс”, от 1994 г. - в Кожна клиника, УМБАЛ „Александровска”. От 2008 г. е управител „Спектро Груп” ООД.

Кои са факторите, които определят коя процедура да се използва за конкретния случай и пациент? 

Това зависи от нуждите на пациента, тъй като за всеки се преценява поотделно. Когато има наличие на някакъв проблем, лекарят предлага варианти, от които пациентът може да избере. Много често се случва пациентът да смята, че има някакъв проблем и да пожелае дадена процедура, без да отчита факта, че в дадена област е противопоказно да се използва желаната процедура. 

В този смисъл, всеки случай е индивидуален и не може да се направи обобщение. За всеки конкретен проблем има набор от методи. Трябва да се вземат предвид и фактори като отпуснатост на кожата например и тогава да се прецени кой метод би бил най-ефективен. Най-важното е да се прилагат процедури, които са безопасни, обратими, пациентът да изглежда естествено. В много случаи от един и същи метод състоянието на един пациент може да се подобри, на друг да се влоши, а на трети да въобще да не повлияе. 

Колко дълготраен е ефектът от процедурите за подмладяване на лицето?

Това е сложен въпрос, тъй като при всеки е различно. По отношение на ботулиновия токсин например имал съм пациенти, при които ефектът варира от 3 месеца до 1,5 година. Според статистиката най-често е 5 – 6 месеца. Ако се прави за профилактика, може да бъде и веднъж годишно. При някои хора се случва, след като ефектът от ботулиновия токсин се „изчерпа“, да се изгуби навикът да се прави дадена мимика, която след известно време се възстановява.

Както споменах, той може да се използва и за потискане на потене, примерно на подмишници, длани и ходила. Според статистиката ефектът при подмишниците например е седем месеца и половина. При длани и ходила е около 5 – 6 месеца.

Повече за ефекта от различните естетични процедури за подмладяване на лицето може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари