Какво е характерно за зъбната болка през нощта?

Обикновено тя се наблюдава след лягане
27 яну 2016 14:00, Eкип на Puls.bg
2
Какво е характерно за зъбната болка през нощта?
Източник: Reuters, архив

Здравето на зъбите осигурява красива усмивка и значителен комфорт. Поради различни причини това здраве може да бъде нарушено – недостатъчна грижа и поддръжка, травми, заболявания. Един от начините организмът да съобщи, че нещо не е наред, е появата на различна по характер, вид и сила болка.

Зъбната болка е изключително неприятен вид болка, най-вече заради това, че се локализира в областта на главата. Описани са различни по вид дентална болка, която се появява вследствие на различни причини. Много характерна е нощната зъбна болка.

Нощната зъбна болка се появява обикновено след лягане и може да доведе до събуждане и невъзможност за заспиване. Тя е силна, внезапна, появява се на периоди, с теглещ или пронизващ характер, лесно или по-трудно повлияваща се от аналгетици. Може да е локализирана, като в тези случаи е възможно да се посочи проблемният зъб от пациента, но по-често е с неопределена локализация, като ирадиира към слепоочието или ухото, в зависимост от това на горна или долна челюст се намира той.

Когато са налице гнойни процеси, нощната болка е с пулсиращ характер и по-трудно или почти не се повлиява от анагетични лекарствени средства. Отчетливо се засилва в легнало положение.

Какво причинява нощната дентална болка може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
ZABOBOL преди 8 години
...za tazi bolka-dvoina tarifa,ot men da go znaete.I nikakva "kasa".