Лаймът подпомага храносмилането

Полезен е и за кожата
Обновена: 28 яну 2016 14:44 | 28 яну 2016 13:26,
1
Лаймът подпомага храносмилането
Източник: Reuters, архив

Зеленият лимон, познат като „лайм“, има специфичен вкус, който прави цитрусовия плод чудесна добавка към различни напитки. С какви ползи за здравето се отличава зеленият лимон?

Сокът от лайм и неговите естествени масла са полезни за кожата – когато се консумира и когато се прилага външно. Той подпомага възстановяването ѝ, предпазва я от инфекции и помага срещу неприятната телесна миризма. Този благоприятен ефект се дължи на големите количества витамин C и флавоноиди в цитрусовия плод. Те са мощни антиоксиданти, които имат антибиотични и дезинфекционни свойства. 

Когато се прилага външно, киселините на плода отстраняват мъртвите кожни клетки, облекчават пърхота, обривите и синините. 

Ароматът и вкусът на лайма стимулират отделянето на слюнка, което подпомага храносмилането. Естествената му киселинност разгражда изконсумираната храна, а флавоноидите стимулират храносмилателната система и повишават синтеза на стомашните сокове. Консумацията на зелен лимон също така стимулира и перисталтиката на червата.

Още за ползите от консумацията на лайм четете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дедо ви само лайм е ял