Радост за киноманите! Пуканките – полезни

Фибрите помагали за доброто функциониране на белия дроб
28 яну 2016 21:24, Красимир Ангелов
11
Радост за киноманите! Пуканките – полезни
Снимка: Reuters

Пуканките са полезни за белия дроб. Тази новина вероятно ще зарадва редица фенове на киното,  които обичат да гледат любимия филм с пуканки под ръка.

Консумацията на фибри се свързва с редица ползи за здравето. Влакната в хранителните продукти помагат за поддържане на здравословно тегло, създавайки по-продължително усещане за ситост, влияят благоприятно върху нормалните функции на храносмилателната система, понижават холестерола и намаляват риска от сърдечносъдови заболявания и диабет.

Ново изследване на американски специалисти разкрива още една полза от повишения прием на фибри - за доброто здраве на белия дроб, пише в. "Дейли експрес".

След като са взели предвид фактори като тютюнопушене, телесно тегло, социоикономически статус и други, авторите на проучването от университета на Небраска, САЩ, са установили, че хората, които консумират по-големи количества хранителни продукти с богато съдържание на фибри, се радват на по-добро белодробно здраве.

Изследването е обхванало близо 2000 души на възраст между 40 и 70 години. Резултатите от него са показали, че близо 70 процента от изследваните лица, консумиращи най-големи количества фибри, имат нормални функции на белия дроб в сравнение с 50 процента от участниците, които се хранят с бедни на влакна продукти.

Богати на фибри храни са овесените и пълнозърнестите продукти, лещата, бобът, пшеничните трици, сушените плодове и царевицата, от която се правят пуканки.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: фибрибял дробпуканки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, точно тъй ще да е, ама ако царевицата е от селските кочани, които се използват с поколения, а не американските ГМОта с добавена ДНК на земноводни и прочие създания, за да не се набутват с пари за отрови и да дават максимално добив от всеки кочан. На тая ГМО царевица не само че пчели не кацат, ами и мухи... представете си какви л**на ядем.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
отровата за плъьове също е полезна. хАмерикански "учени" фани единя бласни другия. няма да се изненадам ако утре макдоналдс е най полезната храна
4
0
 
6
 
! Отговори
ha ha ha преди 8 години
Да, може и да са полезни, но когато ми ги приготвяше баба ми - от кочаните, отгледани в двора на къщата й и приготвени отгоре на печката с дърва.Напълно естествено, полезно и вкусно и не толкова често.Ние, децата, се радвахме до безкрайност и ги хапвахме веднага, щом изскочат от сача на печката.Без сол и без мазнина.Голямо удоволствие и радост беше.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо ме съмнява тази статия. Диацетила, който се използва, да придава вкус на масло в пуканките, уврежда белите дробове! Който иска повече информация да напише в гугъл - popcorn lung symptom.
2
0
 
19
 
! Отговори
Сп??нс преди 8 години
ГМО царевица с палмова мазнина плюс много сол сервирано в рециклиран картон обработен с химиикали - закуска за шампиони ПП оня ден четох една статия за това колко опасни са кутиите за пици ,дето ги разнасят по домовете
1
0
 
7
 
! Отговори
fireworks преди 8 години
Носенето на ключ на ластик от ранна детска възраст е полезно за стегнат корем ...