Храни, които унищожават токсините в организма

И на какво се дължат благоприятните им свойства?
29 яну 2016 20:33,
0
Храни, които унищожават токсините в организма
Източник: Reuters, архив

Плодове, зеленчуци, семена и всички растителни храни, които са с висока хранителна плътност, подпомагат оптималното функциониране на организма. Органите работят денонощно в борбата със свободните радикали и клетките непрекъснато се обновяват, за да поддържат организма във форма. 

Сред всички растителни храни, все пак има някои, които се открояват със своите мощни очистващи свойства. Предлагаме някои от тях...

1. Цвекло

Този зеленчук е с високо съдържание на антиоксиданти, наред с редица други хранителни вещества, които са полезни за детоксикацията на организма. Сред тях е бетаинът, който помага за елиминиране на токсините в черния дроб. 

Цвеклото е ценен източник и на фибри, както и на пектин, който се свързва с тежките метали в червата и предотвратява абсорбирането им. Коренният зеленчук може да се консумира в суров и варен вид. 

2. Глухарче

Растението е с богато съдържание на фитонутриенти, съществени за процеса на детоксикация. От години глухарчето се използва за стимулиране на черния дроб и подпомагане на бъбречната функция. Бъбреците филтрират отпадъчните продукти в организма. 

Глухарчето може да се консумира като добавка към салата или под формата на чаен екстракт.

Кои храни още помагат за изчистването на токсините от организма може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари