Над 1220 българи с лазерно премахната простата

Зеленият лазер е водещ метод в минималноинвазивната хирургия
Обновена: 1 фев 2016 15:01 | 1 фев 2016 14:25, Златко Желев
Над 1220 българи с лазерно премахната простата
Снимка: Хил клиник

За рекорден брой оперирани със Зелен лазер пациенти съобщиха от Хил клиник. При особено големи простати, пациенти с катетър или сърдечно-съдови проблеми лазерът е незаменим.

Зеленият лазер е водещ метод в минималноинвазивната хирургия при увеличена простата в световен мащаб. Когато мъжът избира къде да бъде опериран е важно да попадне на клиника с голям опит.

В България пионер в лазерната урология и с най-много пациенти (над 1220 до този момент) несъмнено е екипът Хил клиник в София. Едно от основните преимущества на метода е почти пълната липса на кървене, което го прави естествен избор за пациенти, които приемат лекарства за разреждане на кръвта и имат съпътстващи сърдечни и съдови заболявания, диабет.

Д-р Георги Георгиев, уролог в Хил клиник твърди: „Хил клиник поддържа най-високи стандарти както в диагностиката, така и в лечението на заболяванията на простатата. Мъжете често се обръщат към нас при проблеми с уринирането. Някои от тях са стигнали до катетър поради невъзможност да изпразнят мехура си. Това е много сериозно състояние. На всички тях решаваме проблема безотказно с помощта на лазер. След операцията живеят спокойно и нямат симтомите на увеличената простата.“

КЪДЕ Е ТАЙНАТА?
Зелената светлина на лазера е в резултат от използваната дължина на вълната от 532 nm (нанометра), която се абсорбира от богато кръвоснабдената простатна тъкан по възможно най-добър начин. Зелената енергия буквално изпарява излишната тъкан, а по време на манипулацията мъжът не се нуждае нито от пълна упойка, нито от кръвопреливане. Запазва се сексуалната му активност. Дори най-големите простати са подходящи за лазерно премахване, а още на следващия ден пациентът е възстановен и го изписват. При показания може да се използва и друг лазерен метод, при който простатната тъкан се извежда безболезнено и безкръвно от тялото и подлежи на изследване. Като последно достижение на съвременната медицина в областта на лечението на доброкачествена хиперплазия на простатната жлеза Зеленият лазер се прилага във водещи урологични клиники в САЩ и Европа. Екипът на столичната Хил клиник се ръководи от прочутия испански уролог д-р Фернандо Санча.

Консултациите са само с предварително записване на час на тел.: 02/439 3131
Хил клиник разполага с качествена методика за диагностика на простатата, която включва преглед и изследвания (ехограф, измерване остатъчна урина и обем на жлезата, PSA туморен маркер).
 
В Хил клиник пациенти с рак на простата и пикочен мехур могат да получат БЕЗПЛАТНА консултация, вкл. второ експертно мнение и консултация по документи. За повече информация hillclinic.com10 изненадващи употреби на розовата вода
10 изненадващи употреби на розовата вода

10 изненадващи употреби на розовата вода

Маникюр котешко око (галерия)
Маникюр котешко око (галерия)

Маникюр котешко око (галерия)