3-годишно почина от грипа "Виктория" в Стара Загора

Детето расло в добро семейство, нямало хронични заболявания
2 фев 2016 16:30,
7
3-годишно почина от грипа "Виктория" в Стара Загора
Снимка: Reuters, архив

3-годишно момиченце е починало от грип в Университетската болница на Стара Загора, потвърдиха за "24 часа" от болницата.

Смъртта е настъпила на 24 януари вечерта, но днес официално стана ясна причината за нея. От Националната референтна лаборатория в София са съобщили, че от изпратения им за изследване материал са изолирали грипен вирус щам "Виктория".

Детето е от съседното село Богомилово, расло е в добро семейство. До момента не било боледувало сериозно, редовно е имунизирано, нямало хронични заболявания и алергии към медикаменти.

Един ден в дома си детето внезапно вдигнало температура - 39,4 градуса, имало и кашлица. Вечерта на 20 януари към 22:30 часа посиняло и погледът му се вторачил, появила се симптоматика на гърч на крайниците, твърдят лекари.

Прието е в спешно отделение, оттам в детска клиника, където състоянието му се влошило и постъпило в реанимация. Лекувано е по всички възможни правила, включително с тамифлу, настояват от болницата, но въпреки това краят му е фатален.

В момента в област Стара Загора от остри респираторни заболявания страдат 248 на 10 000 души, по данни на РЗИ. Преди седмица заболяемостта бе по-висока - 306 на 10 000 човека и областта бе в предепидемиологична обстановка.

За да бъде обявена епидеция от грип, по закон болните трябва да стигнат 333 човека на 10 000.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
маги преди 8 години
До Анонимен ама какво ги учиш как да пишат? това са смешници не и журналисти1 незнам как са си взели изпитите толкова да са елементарни и некадърни не очаквах!
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо писахте срещу ваксините, днес.бг ??
4
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора подценяват грипа, а преди век той е морял хиляди души.Ако се разболеете, не се помайвайте, а взимайте сериозни мерки.
3
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо фамилията на авторката на статията е цензурирана???!!!
2
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г-це/г-жо ***, с уважение се обръщам към Вас, без да се опитвам да проявявам сарказъм или да Ви обидя. В тази статия е недопустимо да се използва жаргона, който сте сложила в заглавието - "3-годишно почина..." От уважение към хората, добавете 3-годишно ДЕТЕ. После, в самата статия, не е уместно да се изразявате като в приказка - "Един ден в дома си детето..." Напишете точна дата или ако не я знаете, оформете изречението по друг начин. Благодаря Ви.
1
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
УЖАС! Милото...