Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките

Побоят му причинил само страдание, но не и смъртта му
Обновена: 5 фев 2016 15:04 | 5 фев 2016 14:52,
278
Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а не от побо, нанесен му от двамата братя – Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките. Това сочи експертизата на патоанатомите, която прокуратурата разпространи до медиите.

В документа лекарите пишат, че младежът е имал "ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход".

В кспертизата пише още:

На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента.

Още по темата

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдания.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.

Припомняме ви, че смъртта на Тодор предизвика брожения във Враца, а впоследствие и в цялата страна.

Само преди броени дни Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, които бяха обвинени за смъртта на 18-годишния младеж.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу тях беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
14
 
66
 
! Отговори
До 237 преди 8 години
Ми като е болен да си стои в къщи, а не да напада по улиците пешеходци с бокс.
177
23
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако по улицата бяха минали нормални хора никакъв конфликт и жертви нямаше да има. Но там са се намирали Тестените изделия!
176
31
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ясно! Убили са болен човек и това прави престъплението им още по ужастно!
175
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не болното му сърце е причината, а лошото възпитание. Ако родителите му бяха подходили по-сериозно, вероятно синът им щеше да е още жив. Синът им можеше да почине по време на тренировка, по време на шофиране, а и по време на секс.
174
29
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имал е проблеми със сърцето и побоя е предизвикал смърт. Не директно, но вселдствие на превъзбуда, покачване на адреналина и т.н. Ако не е имало побой е нямало да умре. Поничките убийци ли са?
173
17
 
36
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Pri normalen final..Ponichkite zaslujavat parichna globa...nishto poveche@ Ubitoto momche e predizvikal ponichkite...po natam nepopravimoto e neizbejno!
172
10
 
46
 
! Отговори
баничките преди 8 години
Ако Ким Кардашиян умре от наднормено теглода знаете, че язе съм виновен оти и казах че е деббелаи всички във Фейсбук твърдят, че е умрела от депресия, заради мене.азе и брат мивикат ни баничките
171
23
 
43
 
! Отговори
нн преди 8 години
Каква е тази злоба към момчето, само фактът,че вече не е живо би трябвало да ви спира да пишете такива злобни и лоши коментари...Не познавам нито него, нито другите двама, те също са раздавали юмручна справедливост, счупили са огледалото, ше си помисли човек, че защитавате някакви ангелчета, а момчето в гроба...
170
11
 
48
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До Пожарникар с лопатаМного ги разбирате тези работи.Но кой тича да бие преминаващи на пешеходна пътека с бокс?
169
13
 
38
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
И така, има много различни мнения. Някои казват, че момчето нямаше да умре ако не го бяха удряли, а други казват, че ако не е бил болен, от ударите, които е получил не би трябвало да умре.А де? Истината ще е някъде по средата- или кофти стечение на обстоятелствата.Напомня ми за въпроса: Кой е дошъл първи- яйцето или кокошката?
168
12
 
82
 
! Отговори
ejk преди 8 години
Вие луди ли сте бе, хора? Как петима лекари могат да се корумпират и заради некакви си "Понички", съвсем оскотяхте. Няма ли нищо морално за Вас, това са лекари от ВМА и щото "Поничките" са им много скъпи, дай да се корумпираме. Полудяхте!!!!!
167
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До meЕдно е да го "набиеш" и той да получи инфаркт -тогава ще те съдят за непредумишлено или причинена смърт по непредпазливост - съвсем друго е обвинението на прокуратурата в конкретния случай -умишлено убийство следствие на побой !!! И изобщо се оказа ,че имало хора по компетентни и от медицинските патоанатоми и от съда -та по медии раздават "компетентни " мнения и издават дори присъди !Айде всяка жаба да си знае гьола и от там да кряка!!!!!!!!!!!!!!
166
28
 
38
 
! Отговори
me преди 8 години
И какво, значи ако имаш болно сърце и някой те набие и ти получиш инфаркт от болка или шок, биячът ще е невинен. Нищо, че ако не те беше бил, можеше да си живееш още десетилетия с проблемът какъвто и да е той. Пък той ще може да бие още много хора спокойно, защото никой никога няма да го съди. Честито.
165
12
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой ви нападне,задължително му искайте медицинския картон.Ако няма заболявания,може да се отбранявате.Ако има,много лошо за вас.При всяка ситуация ще сте виновен.
164
9
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С.мъртта не прави никого невинен. Особено хулигана. Ако Тодор не беше умрял и имаше дело, кой щеше да бъде осъденият?Жалко е, че се мразим и избиваме за глупости...Жалко е, че човешкият живот загуби ЧОВЕШКИ смисъл.Жалко е, че заменихме силата на правото с правото на силата. Без истина и справедливост, сме обречени.
163
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички сме чували за майсторския удар на шаолинци, който убива след седмица. Така че някъде във Враца се намира българският IP man, а Тодор ****ата е бил негов спаринг партньор.
162
9
 
70
 
! Отговори
bluesky1 преди 8 години
Този случай може да влезе в учебниците по наказателен процес като един изключително ярък и изключително показателен пример за поведение на прокуратура и съд с оглед удовлетворяване искания на определена недоволна обществена група, което е в пряко противоречие със основния принцип на вземане на решения по вътрешно убеждение и единствено на базата на закона. Това е случай, в който съд и особено прокуратура се превръщат в маша на тълпата...това е популизъм, а не дейност на правоохранителна институц
161
9
 
40
 
! Отговори
Мазохистът преди 8 години
Умрял е от кеф!
160
13
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Току що по новините брата на починалия се изрепчи -ако пребия някой и той вземе че умре пък после се окаже че има болест -значи съм невинен -НЕЕЕЕ брадър -ти си глупав .
159
21
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На експертите от експертизата да им присадят свинско сърце (казват било по-добро от човешкото)