Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките

Побоят му причинил само страдание, но не и смъртта му
Обновена: 5 фев 2016 15:04 | 5 фев 2016 14:52,
278
Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а не от побо, нанесен му от двамата братя – Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките. Това сочи експертизата на патоанатомите, която прокуратурата разпространи до медиите.

В документа лекарите пишат, че младежът е имал "ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход".

В кспертизата пише още:

На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента.

Още по темата

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдания.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.

Припомняме ви, че смъртта на Тодор предизвика брожения във Враца, а впоследствие и в цялата страна.

Само преди броени дни Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, които бяха обвинени за смъртта на 18-годишния младеж.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу тях беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
10
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без да навлизам в случая -ще кажа че това е УРОК за непрофесионалните и некомпетентни медии които бързат да отправят още след първия час обвинения и едва ли не да си присвояват правото да са и прокурор и съдя . Същото са отнася и за НЕКОМПЕТЕНТНАТА прокуратура ,която под натиска на тълпата си променя обвиненията през час .На повечето хора им бе ясно че това са обвинения изсмукани от пръстите и че в съда няма да минат ,но нали в цацаратуурата са по загрижени повече за рейтинга си ....
157
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Корупционите сделки на криминалния контингент и бизнес контингента унищожават възможноста за нормалното живеене на всеки българин ,поне на голяма част от българите да живеят нормален живот а на останалата част да живеят по-добър живот.Защо българите толкова не искат да живеят нормален живот не знам.Но факта че допускат такава корупция говори за това.
156
27
 
42
 
! Отговори
Doncho преди 8 години
И какво се получава сега, ако не го бяха били "Поничките" той щеше да си умре сам на другия ден??? Ей на това му се казва КОРУПЦИЯ И КОРУМПИРАНА СЪДЕБНА СИСТЕМА. БЯГАЙТЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ...НЕ Е ЗДРАВОСЛОВНО В БГ.....
155
12
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Pri takav boi estestveno sarzeto schte se sasipa mom4eto e sdravo Bilo e sportis bog dy go prosti ako poboinizite ne gi zinkst v Satvora schte e sram sa pravosadieto Kolko Hora umraha 4orata i toi ot ritnizie i Boja na polizaite polu4i Infarkt misla i sakonite milizioneri ne sa v Satvora
154
14
 
51
 
! Отговори
Гешо преди 8 години
Да бе мирно седяло не би чудо видяло
153
18
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво губим ние от този случай ,не че някакви престъпници няма да влязат в затвора,а цялата система се скапва и съответно Работещите в българия не могат да взимат минимална заплата 2000лв песионерите не могат да си взимат прилична пенсия.Което е напълно възможно при една не корумпирана българия.
152
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аха, баш...
151
12
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Случая показва ясно как се зародила корупцията в бъргария .Не с някакви закони .А просто с разпределяне на хора за които има закони и такива за които няма.Римкото право така ствава от най доброто право на система за тотален контрол на разпределение на ресурсите на държавата .Ние го наричаме корупция за по кратко.
150
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 188???
149
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпроса е за всекиневието на тези които ,живеем в българия за възможностите които пропиляваме за това че благодарение на корупцията се държат ниски заплащания на всеки българин.Защото това е начина подържа нисък жизнен стандарт в една държава.Като създадеш подходящи условия за корупция.
148
22
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Измислиха го. Смъртта му просто съвпадение, пък братята били случайно там на разходка по същото време по средата на уличното платно...
147
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен - България уби момчето... Значи и ти си съучастник в това убийство.
146
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако политиците направят добри закони ,но правораздавателната система продължи да разделя хората на такива за които ,законите важат и такива за които не важат.Корупцията в държават не се намалява .
145
9
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако правораздавателната система спре корупцията ,това ще засегне не само престъпния свят но също и високите етажи тези които правят сделки за милиони и милиарди.Така че много силно лоби не желае , тази система да започне да работи нормално да функционира.
144
11
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така че човек , се замисля дали политиците са виновни за голямата корупция в българия, или правораздавателната система.Вероятно и политиците имат участие защото те разчитат на тези слаби места евентуално ако им се наложи един ден.
143
20
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено въпроса е що толкоз лесно в българия можеш да корумпираш едно такова дело.Какво остава по делата където играят милионните левове.И как да очаква човек праведливост срещу големите измамници.Та съда съвсем ясно заявява щом вие сте успяли да откраднете толкова пари ние няма да ви закачаме искаме само искаме дял.
142
37
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е това е пример , защо корупцията в българия процъфтява, и от къде се контролира от правораздавателната система.То беше ясно че Братята са в хората за които законите не важат.Е ще измислят и още нещо за да отпадне и убийство по непредпазливост.
141
17
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Горките роднини на Тошко... От къде сега ще изкрънкат кинти?
140
11
 
47
 
! Отговори
До 166 преди 8 години
Аз мисля друго скандал все още не е хулиганство - разменили си по някоя по-остра дума и какво от това? Може да са ударили и с ръка колата му, от което нищо не следва. След това Тодор им налита с бокса, след това братята са удряни от Тодор, а и те са се опитали да се защитят, което е нормално и не е хулиганство. Единствено това, че са му счупили огледалото с крак след като Тодор ги е налагал с бокса.
139
16
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спомням си как близките на момчето обикаляха телевизиите и искаха истината. Тя беше ясна още тогава, но явно искат пари. Няма да пропуснат възможността. Сега им се е паднало.