Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките

Побоят му причинил само страдание, но не и смъртта му
Обновена: 5 фев 2016 15:04 | 5 фев 2016 14:52,
278
Болно сърце убило Тодор, не боят от Поничките
Снимка: Facebook

18-годишният Тодор Йорданов е починал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а не от побо, нанесен му от двамата братя – Иван и Десислав Дамянови, известни като Поничките. Това сочи експертизата на патоанатомите, която прокуратурата разпространи до медиите.

В документа лекарите пишат, че младежът е имал "ритъмно-проводно нарушение, възникнало на базата на съществуващата при него аритмогенна деснокамерна дисплазия. Тези остри ритъмни нарушения, от своя страна са довели до остра сърдечна и дихателна недостатъчности и смъртен изход от ненасилствен болестен произход".

В кспертизата пише още:

На базата на проведеното макроскопско и хистологично изследване на сърцето и сърдечният мускул се установяват категорични данни за това, че Йорданов е боледувал от наследствено хронично заболяване на сърцето, а именно аритмогенна деснокамерна дисплазия /кардиомиопатия/, което има продължително протичане и постепенно развитие.

Тежките болестни промени в сърдечния мускул, корелират с медицински данни за сърдечно страдание с прояви на аритмии, наложили извършване на специализирани кардологични прегледи, както и с обстоятелствата към момента на смъртта, описани от очевидците на мястото на инцидента.

Още по темата

При тези болестни изменения в сърдечния мускул смъртта може да настъпи и внезапно, бързо, неочаквано и при видимо добро здраве.

Всички констатирани травматични увреждания при аутопсията и ререаутопсиите се дължат на действието на твърди тъпи предмети с незначителна кинетична енергия. Следва да се отбележи, че част от уврежданията са получени след прилошаването и падането върху терена, а други – от проведените реанимационни мероприятия.

Категорично трябва да се има предвид, че установените травматични увреждания по трупа на Тодор Йорданов с оглед вида, характера, тежестта и локализацията им, не могат да доведат и не са довели до настъпването на смъртта.

По своята медико-биологична характеристика тези травматични увреждания са причинили болка и страдания.

При извършено химическо изследване не се установи наличие на алкохол и упойващи вещества.

Припомняме ви, че смъртта на Тодор предизвика брожения във Враца, а впоследствие и в цялата страна.

Само преди броени дни Софийският апелативен съд наложи парична гаранция от 2 хил. лева за всеки от двамата братя Иван и Десислав Дамянови, които бяха обвинени за смъртта на 18-годишния младеж.

Под натиска на общественото недоволство обвинението срещу тях беше преформулирано в умишлено убийство по хулигански подбуди – престъпление, за което по закон се предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без право на замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
23
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре това момче, можел ли е да живее още 1 час ако не му е бил нанесен побой?
117
18
 
37
 
! Отговори
NN преди 8 години
Не съм доктор, но тази конфликтна ситуация, агресия, нерви и побой между тримата, не са ли провокирали сърдечния проблем и заболяването, което е имало момчето се е проявило или е щяло да умре пак същия ден, дори и да не е станал конфликта?Този тънък момент не ми става ясен изобщо от експертизата?
116
8
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
144, кви мутри са тия двамата, бе? Колко пари могат да имат, че да купят окръжтни съдии, прокурори и един куп съдебно-медицински експерти в случай, който цялата общественост гледа под лупа? Хайде стига, не двамата братя са гонили по улицата починалия, а обратното.
115
36
 
39
 
! Отговори
Съвет от Италия преди 8 години
Когато сте в България и мутри застанат по средата на пътя, ей така да си разговарят, или просто да ви се гаврят, да не сте посмели да им свирите с клаксона, защото освен че ще ви напсуват и наритат колата, може и да ви се случи случка, която и да е с летален изход, както в случая с Тодор! И след това при аутопсията петорната експертиза да установи, че причината е я камъни в бъбреците, я не опериран апандесит! Имайте страх и респект от мутрите, не виждате ли тука каква защита имат! Успехи!
114
10
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега братята трябва да съдят медиите, че представиха лъжливо случая, както и държавата за грешните обвинения. Отделно прокуратурата трябва да съди близките на Тодор, че лъжеха за здравословното му състояние.
113
15
 
50
 
! Отговори
до 131 преди 8 години
колега, не си прав напълно.Прав си че ако не е имало побой, момчето нямаше да умре (поне не тоя ден).Но от друга страна, ако тия не са го усмирили, не се знае дали пича нямаше да ги убие !Бокса е смъртоносно оръжие !!!!!Ако братята бяха го удряли с бокс, той щеше да е взел дал.така че - сам си е причинил това което му се случи.
112
18
 
34
 
! Отговори
vlady преди 8 години
При такъв резултат от експертизата е уместно повдигане на обвинение за убийство по непредпазливост. Всяко по-тежко такова ще падне в съда.
111
9
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още от началото беше ясно за непредубедените, че Тодор се е превъзбудил от това, което е направил и болестта му се е проявила. Не знам защо тогава триеха тези мнения, които всъщност отразяват истината.
110
19
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цирка в правосъдието ни е пълен.
109
11
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно!В началото, когато всички се нахвърлиха на двамата братя, аз написах нещо подобно на това медицинско заключение тук и веднага ме изтриха, че и ме наказаха да не пиша известно време в сайта. Сега се оказва, че съм бил прав. Ще повторя нещо, което не знам дали ми го изтриха и което написах ден-два след случчая. Сега България е редно да плати на двамата братя за този тормоз, на който бяха подложени, без да имат вина.
108
30
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как не ги е срам. Колко удара е имало по тялото на момчето, а? Как до преди да има сблъсък с поничките си е бил жизнен и щастлив, как докато е тренирал не му се е случило нещо със сърцето. Това са пълни *** дето са написали тези глупости и заслужават скоро да се видят с Тошко. А на поничките някой да им придаде правилната форма на прякора им. Те ще си платят греховете и най-вероятно ще е до девето коляно. Това е голям грях.
107
11
 
62
 
! Отговори
Селянина преди 8 години
Искам да видя реакцията на Нова телевизия и битиви, които представиха изключително манипулативно случая. Препоръчвам на Поничките да заведат дела за оклеветяване срещу тъй наречените медии. Всички публично заклеймили обвиняемите поне да им се извинят.
106
13
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затова в една нормална държава на подобни случаи не се дава гласност предварително, за да не може обществеността да манипулира емоционално решенията на съда. Сега, на базата на това решение, братята каквито и да са те, имат пълното право да съдят всичко и всички.Отделно родителите също могат да бъдат подведени под отговорност, че са наклеветили публично врачанските патоанатоми, че са корумпирани.
105
24
 
39
 
! Отговори
ист преди 8 години
От експертизата се разбира, че дори и да не са го пребили, Тодор е щял да почине в същия час и ден. Дори побоя му е удължил живота с няколко минути. Съдебната медицина - част от съдебната система.
104
17
 
47
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Побоят наистина е причивил страдание, но самото страдание е причинило смъртта. Ако не е ипало побой, може би нямаше да има и смърт.
103
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нека се опитаме да бъдем по мили и любезни един с друг !Ако тия 3мата се бяха опитали да го карат по културно, сега щяха да пият заедно бира, но уви...
102
15
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако се умираше от 2 шамара, жив човек нямаше да остане по улиците.. ;)
101
12
 
57
 
! Отговори
sostin преди 8 години
Пичове и дами, чочкоте се е наиграл сам самичък, налетял е на хората с метален бокс , ударил ги е , да му отворят по една зелена бира ли??? Самозащита и чочи му е дошло повечко адреналина и е бил камбанките. Са братята да заведат дела в Брюксел срещу всички медии дето ги набедиха за убиици биячи и нам си кви и да садерат държавата от пари
100
34
 
37
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Да обобщим! Документирано е с 1 милион телефона,камери и тн: Точка-1: Тодор е абсолютно здраво и право момче ! Точка-2: В един и същ ден Тодор се разболява тежко ,припада,гълта си два пъти езика,получава пристъп, задавяне,повръщане на храна ,гълтане на храна в дробовете и така нататък...Точка -3:Идват 'Поничките,които бият до СМЪРТ и жестоко момчето, но то е починало /Бог да го прости/ не от ПОБОЯ ,а вследствие последствията на този побой,а понеже както казахме т.1 и 2.
99
9
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Аз не коментирам кой крив, кой прав за мен случая е ***. Двама дебели *** се направили на мутри. Някакво хлапе си помислило че като е черен колан е станал супермен. И нелеп нещастен случай. Само ще кажа че ако двама 100 килограмови мъже ударят само по един тупаник на 60 кила хлапе щяха да го смажат. Мероятно или не са го удряли или не са знаели как да удрят. Тоест разказа на приятелката че го налагали с бокс 10 минути е пълна лъжа. А защо лъже е друга. За лъжесвидетелстване се лежи.